Beograđanin Miloš Delibašić uhapšen zbog ubistva Vidakovića u Budvi

Vijesti.me
Beograđanin Miloš Delibašić uhapšen zbog ubistva Vidakovića u Budvi

Beograd - U Crnoj Gori su uhapšene dvije, a u Beogradu četiri osobe zbog ubistva Pančevca Miloša Vidakovića /28/ u Budvi 2. jula, potvrdio je direktor Policije Srbije Milorad Veljović.

Pozivajući se na izjave kolega iz Crne Gore, Veljović je potvrdio da je jedan od privedenih u Crnoj Gori Miloš Delibašić iz Beograda.

"Imena radi dalje istrage nećemo saopštavati, jer smatramo da su oni umešani u druga ubistva", rekao je Veljović.

On je naveo da su u toku saslušanja i pretresi u okviru akcije, koja je izvedena u saradnji policija i tužilaštava Srbije i Crne Gore.

Direktor policije Srbije rekao je da je eventualno izručenje uhapšenih stvar tužilaštava i ministarstava pravde dvije zemlje.

"Očekujemo da se oni dogovore oko pokretanja postupka, samog procesuiranja i, eventualno, ekstradicije, s obzirom na to da imamo potpisan sporazum o ekstradiciji izvršilaca organizovanog kriminala", rekao je Veljović.

Crnogorska Uprava policije saopštila je ranije danas da je u sinhronizovanoj akciji policija Crne Gore i Srbije danas uhapšeno više lica koja se dovode u vezu sa ubistvom Vidakovića.

Akcija je počela nakon sastanka direktora policija Crne Gore Slavka Stojanovića i Srbije Milorada Veljovića i predstavnika tužilaštava dvije države, koji je danas održan u Beogradu.

Miloš Vidaković, koji je bio poznat policiji, ubijen je 2. jula ispod bedema Starog grada u Budvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana