Belfast: Eksplozija bombe nedaleko od tržnog centra

Agencije
Belfast: Eksplozija bombe nedaleko od tržnog centra

Belfast - Od djelimične eksplozije bombe skrivene u automobilu nedaleko od jednog od najvećih tržnih centara u Belfastu niko nije povrijeđen, saopštila je danas policija.

Portparol policije rekao je da je naprava djelimično aktivirana u vrijeme dok se pripadnik jedinice za deaktiviranje eksplozivnih sredstava pripremao da pregleda automobil.

Policija je saopštila da je nekoliko maskiranih napadača otelo automobil, nakon čega su unutra postavili eksplozivnu napravu a vozaču rekli da se odveze do Trga Viktorija u centralnom dijelu Belfasta.

U proteklih dvije sedmice, u Sjevernoj Irskoj zapaljeno je nekoliko automobila, dok su bombe manjeg intenziteta deaktivirane u Belfastu, Londonderiju i Njuriju.

Mirovnim sporazumom postignutim 1998. godine nakon tri decenije, uglavnom je okončano nasilje između protestanata, koji žele da ostanu u Velikoj Britaniji, i katolika, koji su za ujedinjenje sa Irskom, ali i dalje postoje podjele i tenzije.

Tokom sukoba, koji su u Sjevernoj Irskoj počeli krajem šezdesetih godina prošlog vijeka, ubijeno je više od 3.600 ljudi, uključujući više od 1.000 pripadnika britanskih oružanih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana