Ambasador Srbije pozvan na razgovor zbog komentara o Tompsonu

Srna
Ambasador Srbije pozvan na razgovor zbog komentara o Tompsonu

PODGORICA - Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvan je na razgovor u crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova /MIP/ povodom komentara koji je objavio na "Fejsbuku" u vezi sa emitovanjem pjesme kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona u programu Radio-televizije Crne Gore /RTCG/.

Kako je rečeno u MIP-u, Božović treba da se javi u Ministarstvo sutra, a povod za poziv na razgovor je komentar koji je objavio na svom "Fejsbuk" profilu povodom puštanja Tompsonove numere u jutarnjem programu RTCG.

"Smatrajući neprimerenim puštanje kontroverznog, antisrpski i proustaški, dakle fašistički nastrojenog hrvatskog pevača Tompsona u jutarnjem programu RTCG na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, izražavam protest i žaljenje", napisao je ambasador Božović na svom profilu.

Božović je u komentaru pozdravio reagovanje RTCG i priznavanje greške. "Ali, smatram da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati", naveo je ambasador Srbije u objavi.

Kolegijum Televizije Crne Gore saopštio je 9. maja da je u jutarnjem programu greškom emitovana numera kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona.

Kolegijum ističe da "tekst pjesme nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija", ali će ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana