Tribine SP-a u Hercegovini: Trebinje, Nevesinje i Gacko dali snažnu podršku politikama razvoja

GS
Tribine SP-a u Hercegovini: Trebinje, Nevesinje i Gacko dali snažnu podršku politikama razvoja

TREBINjE - Širom Hercegovine održane su, tokom proteklih nekoliko dana,  tribine i radni sastanci Socijalističke partije (SP), na kojima su predstavljani kandidati i programi za razvoj lokalnih zajednica.

-Hercegovci su u Trebinju, Nevesinju i Gackom dali snažnu podršku politikama razvoja, kao i listama kandidata koji će se u naredne četiri godine boriti za jačanje svojih lokalnih zajednica – kažu u SP-u.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić u Trebinju je izjavio da će SP sa partnerima nastaviti da radi na razvoju ovog grada, te da je Trebinje grad lider, ne samo u Hercegovini, nego i u regionu.

- Trebinje se prepoznaje po opštem rastu i privrede, turizma, trgovine, ali i kulturnog i sportskog života i mnogih drugih oblasti koje su podigle grad na znatno viši nivo nego prethodnih godina i decenija. SP je, u saradnji sa političkim partnerima, posljednje četiri godine u Trebinju imala zapaženu političku ulogu i važne rezultate. Radili smo i davali vidan doprinos opštem napretku i razvoju grada i ponosni smo na te rezultate – naglasio je Đokić.

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora SP Rajko Ćapin istakao je punu podršku ove partije kandidatu SNSD za gradonačelnika Trebinja Mirku Ćuriću na predstojećim lokalnim izborima, za koga je rekao da je spreman da nastavi dosadašnjim putem.

U Nevesinju su, kažu u SP, građani poslali snažnu poruku da su opredijeljeni za ekonomski rast i razvoj. Na tribini Socijalista predstavljeno je 26 kandidata, a Petar Đokić poručio je da SP nastavlja da podržava ekonomski rast i razvoj kao preduslov za napredak u svim sferama života.

On je na tribini istakao da je ključni cilj SP ekonomski razvoj cijele Republike Srpske, pojasnivši da je to preduslov da se zaustave migracije i omogući kvalitetniji i prosperitetniji život svim ljudima.

Ukazao je na investicije u ovu lokalnu zajednicu izuzetno velike finansijske vrijednosti, navodeći da će energetski objekti koji se grade biti gotovi za nekoliko godina i to će biti na dobrobit cijele Hercegovine.

Predsjednik OO Socijalističke partije u Nevesinju Ognjen Kuljić rekao je da izlaze sa 26 kandidata, među kojima su doktori, inženjeri, pravnici, ekonomisti, sportisti i mnoga prepoznatljiva lica.

– Siguran sam da ćemo dobiti podršku građana Nevesinja kako bi u značajnoj mjeri imali uticaj u budućem sazivu Skupštine opštine. Naš osnovni cilj je privredni i ekonomski razvoj opštine Nevesinje – rekao je Kuljić.

Kuljić je podsjetio da je posljednjih godina u Nevesinju urađeno mnogo projekata, energetskih do onih koji se tiču vodosnabdijevanja, obnove Centra za kulturu, Sportske dvorane, puteva.

U Gackom je održan radni sastanak Đokića sa članovima Opštinskog odbora SP Gacko, na kojem je zaključeno da su Socijalisti opravdali povjerenje građana, podstičući razvoj mnogih projekata, te da je SP spremna da bude partner u ostvarenju svake dobre, progresivne ideje.

Đokić je naglasio značaj preduzeća RiTE Gacko za ovaj kraj, kao i za energetsku stabilnost cijele Republike Srpske, te rekao da Vlada Republike Srpske i on lično, kao ministar energetike i rudarstva, čini sve da se osigura stalan i nesmetan rad ovog postrojenja koje hrani oko 2000 porodica.

Nosilac liste OO SP Gacko Milimir Guzina je rekao da odbor izlazi na izbore sa 15 kandidata.

– Našoj opštini potrebna je realizacija određenih infrastrukturnih projekata, kao i kanalizacione i vodovodne mreže. Očekujemo jednog odbornika i učešće u vlasti, a kandidati su uglavnom obrazovani ljudi koji su spremni da daju doprinos ispunjenju ciljeva i politika koje promoviše SP – rekao je Guzina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana