Lolić: Nećemo biti politika podjela, već politika zajedništva

GS
Lolić: Nećemo biti politika podjela, već politika zajedništva

BANjALUKA – Naša vizija za Banjaluku nije samo vizija ljepšeg grada, već vizija budućnosti u kojoj svaki građanin ima jednake šanse za uspjeh, sigurnost i kvalitetan život.

Poručio je Dejan Lolić, predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka, predstavljajući ključne ciljeve stranke za predstojeće lokalne izbore.

"Naš slogan ‘Složno za Banjaluku, složno za Srpsku’ odražava našu zajedničku viziju. Zajedno možemo transformisati Banjaluku u moderan, razvijen grad koji će biti primjer cijelom regionu, dok istovremeno gradimo stabilnu i snažnu Republiku Srpsku – sigurno utočište za sve naše građane," naglasio je Lolić.

Kako ističe, DNS Banjaluka će raditi isključivo u interesu građana, pružajući podršku svim dobrim inicijativama bez obzira na predlagača.

"Nećemo biti politika podjela, već politika mira i zajedništva, posvećena isključivo interesima naših građana," rekao je Lolić, pa dodao da “ovakve podjele i stanje kakvo je bilo u gradskoj skupštni u poslednje četiri godine nije u interesu nikoga a najmanje građana”

Jedan od glavnih prioriteta DNS-a je osnivanje novog gradskog javnog preduzeća za prevoz, prema uzoru na nekadašnji Autoprevoz. Ovo preduzeće će se fokusirati na pružanje efikasnog prevoza građanima, a biće samoodrživo.

Kako bi se riješio problem nedostatka parking mjesta u centru grada, predložiće izgradnju višespratne garaže.

U reformama gradskih komunalnih preduzeća, DNS Banjaluka predlaže reorganizaciju preduzeća ZIBL i otvaranje posebnog odjeljenja za investicije i izgradnju. Ova reorganizacija ima za cilj efikasnije upravljanje i poticanje razvoja infrastrukture.

Lolić je takođe istakao važnost smanjenja cijena gradskih komunalija za građane slabijeg imovinskog stanja, kako bi se olakšala njihova svakodnevna financijska opterećenja.

Uz ove promjene, DNS Banjaluka planira objediniti sva gradska preduzeća pod jedan holding, što će omogućiti uštede na administraciji i poboljšati efikasnost upravljanja.

Pored toga, stranka se zalaže za implementaciju e-uprave, koja će građanima olakšati administrativne poslove i omogućiti brži pristup uslugama.

"Naša stranka je posvećena stvaranju boljih uslova za život u Banjaluci i spremna je podržati svaku konstruktivnu inicijativu," naglasio je Lolić, te dodao, "Gradimo grad u kojem mladi žele da ostanu, u kojem se prepoznaju nove mogućnosti, i u kojem ćemo svi zajedno raditi na dobrobiti sljedećih generacija. Ova borba nije samo za sadašnjost, već za budućnost našeg grada i naše Republike Srpske."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana