Drinić: Da ostanemo ono što jesmo - jedinstven narod

GS
Drinić: Da ostanemo ono što jesmo - jedinstven narod

BANjALUKA - "Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave želim nam da ostanemo ono što jesmo – jedinstven narod sa bogatom istorijom, okupljeni oko svojih ognjišta i crkava, čuvajući naš srpski jezik i naše autentično pismo, ćirilicu", poručio je narodni poslanik Nebojša Drinić koji je čestitao praznik svim Srbima u Republici Srpskoj, Srbiji i gdje god da žive.

Istakao je važnost očuvanja vrijednosti koje su se kroz vijekove pokazale ključnim za opstanak i napredak srpskog naroda.

- Danas slavimo vrijednosti koje su održale srpski narod kroz vijekove – našu slobodu, našu vjeru, našu tradiciju, i naše jedinstvo. Naša obaveza je da te vrijednosti prenosimo budućim generacijama, jer u njima leži snaga srpskog naroda. Republika Srpska je zalog tog jedinstva, čvrst dokaz da jedinstvo ima čemu da služi, i da nas vodi ka boljoj budućnosti - rekao je Drinić.

On je posebno naglasio važnost očuvanja srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji su simboli kulturnog i nacionalnog identiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana