CIK saopštila do kada treba dostaviti izvještaj o finansiranju kampanje

Srna
CIK saopštila do kada treba dostaviti izvještaj o finansiranju kampanje

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da su političke stranke i nezavisni kandidati dužni tri dana prije izbora da im podnesu izvještaj o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje.

U izvještaju će biti sadržani svi izvori novčanih i nenovčanih donacija, datum i iznos takve uplate, izvještaj o svim troškovima (rashodima) izborne kampanje, kao i računima dobavljača i izvršilaca usluga, s ažuriranim podacima do dana podnošenja izvještaja.

Izvještaj se podnosi 3. oktobra, a obuhvata period od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do 2. oktobra, saopšteno je iz CIK-a.

Političke stranke podnose podatke o prometu posebnog računa, novčanim i nenovčanim donacijama i troškovima izborne kampanje putem aplikacije "FI CIK BIH", a izvještaj o računima dobavljača i izvršilaca usluga, na obrascima u eksel formatu.

Odštampane finansijske izvještaje iz aplikacije "FI CIK BIH" podnose u PDF formatu i izvještaje o računima dobavljača i izvršilaca usluga na obrascu 4.2D u eksel formatu, ovjerene potpisom ovlašćenog lica i pečatom političke stranke, političke stranke dostavljaju CIK-u putem imejla: [email protected].

Nezavisni kandidati izvještaj podnose tako što popunjene obrasce izvještaja skeniraju i dostave ih CIK-u na mejl:  [email protected].

U saopštenju se napominje da je Centralna izborna komisija BiH obrasce finansijskog izvještaja nezavisnim kandidatima poslala putem mejla od 13. septembra.

Obrasci su objavljeni na stranici www.izbori.ba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana