Brdar: Ulagaćemo u znanje, obrazovanje i mlade

Srna
Brdar: Ulagaćemo u znanje, obrazovanje i mlade

KOZARSKA DUBICA - Želimo da naši mališani koji su u ruralnom području imaju iste uslove kao i naša djeca koja su u gradu. Sigurno je da ćemo ulagati u znanje, obrazovanje i mlade jer je u fokusu naše politike mladi i porodice. Bez njih sve gubi smisao i uradićemo sve da zadržimo mlade ljude u Kozarskoj Dubici.

Rekao je to narodni poslanik Dragan Brdar koji je i kandidat NPS-a za načelnika Kozarske Dubice tokom posjete Osnovnoj školi "Majka Knežopoljka", područnom odjeljenju u Međuvođu.

Naglasio je da se uvijek odazivao na sve pozive prosvjetnih radnika u Kozarskoj Dubici i podsjetio da je takozvana "pametna tabla" već donirana Osnovnoj školi u Knežici.

Brdar je najavio da će to nastavno sredstvo biti obezbijeđeno za sve škole u seoskom području.

On je podsjetio da je Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić" dobila LCD televizore i najavio i kompletiranje te donacije da bi ta obrazovna ustanova imala sve ono što je potrebno za učionice.

-Ponosan sam što sam dio tima koji prepoznaje politiku vraćanja mladim i porodici koja je stub svega. Imamo energiju, viziju, želju i ideju da Kozarska Dubica bude drugačija i na tome ćemo raditi, insistirati i istrajati - poručio je Brdar.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i lider NPS-a Darko Banjac tokom posjete Osnovnoj školi "Majka Knežopoljka", područnom odjeljenju u Međuvođu rekao je da se u budućnosti pažnja mora posvetiti obrazovanju, pogotovo osnovaca, i istakao da je to veoma bitno za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

-Mnogo toga smo uradili za naše osnovne škole, a i za vrtić. Mnogo projekata je odobreno, objekata renovirano, a ovo je mali znak podrške, interaktivna tabla, jer je i ova škola renovirana, ali još mnogo toga sigurno treba - rekao je Banjac novinarima, i istakao da je u toj školi završio prvi razred.

Tokom obilaska školskog objekta i okoline Banjac je najavio da će u najkraćem roku biti sanirane table i nabavljen obruč za školsko košarkaško igralište.

-Nadam se da ćemo u narednom periodu, u ove četiri gdine koje su ispred nas, pokušati da u što većem broju učionica donesemo „pametne table“, u sve tri osnovne škole i srednjoškolskom centru - rekao je Banjac.

Direktor Osnovne škole "Majka Knežopoljka" Bojana Krnjajić zahvalila je poslanicima iz Kozarske Dubice koji su uvidjeli potrebe školskih objekata, učenika i nastavnika.

-Zadatak pametne table jeste da tradicionalnu nastavu pretvori u interaktivnu i učenike direktno uključi u nastavni proces - rekla je Krnjajićeva novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana