Branković: Žena pokretač svih dešavanja i uspjeha

Srna
Branković: Žena pokretač svih dešavanja i uspjeha

PRIJEDOR - Nezavisni kandidat za načelnika opštine Petrovac Branka Branković rekla je da je žena pokretač svih dešavanja i uspjeha i da je došlo vrijeme da žene krenu stvarati bolje uslove za život u lokalnim zajednicama.

Pozvala je ljude na složnost i zajedništvo u odlučivanju jer se tako može uspjeti, a pojedinac ne može sam ništa.

-Žene su mnogo organizovanije i hrabrije, s izazovima se hvataju u koštac i majčinski instinkt im daje dodatnu snagu i za druge poslove. One rade i za sebe i za cijelu porodicu - rekla je Brankovićeva Srni.

Ona je poručila mještanima Petrovca da jedan čovjek ne može voditi opštinu, da ljudi jedino udruženi mogu postići velike stvari i da ljude treba motivisati, ujediniti i usmjeriti ka jednom zajedničkom cilju - stvaranju ambijenta u kojem se svaka ideja čuje u poštuje.

-Drinić nije urbana sredina nego selo i tako se treba odnositi prema tome. Neophodno je unaprijediti lokalne privrednike, podići poljoprivredu na viši nivo i obnoviti stočni fond da se rastereti Šumsko gazdinstvo koje daje pola budžeta opštine i to na način da se otvori fabrika koja će raditi finalni proizvod od drveta -istakla je Brankovićeva.

Ona je naglasila da je i turizam izvor finansijskog uspjeha jer su Klekovača, Grmeč, Oštrelj i Osječenica ne samo prirodna bogatstva nego i izvor zdravlja, a kvalitet vazduha potencijal za zdravstveni turizam.

-Neophodno je obnoviti i ojačati veze sa Srbijom jer je Drinić rubna opština Republike Srpkse, kao i sa Derventom s kojom ja zbratimljen, a koja je od najviše srušene u proteklom ratu postala jedna od najrazvijenijih lokalnih zajednica ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH - dodala je Brankovićeva.

Prema njenim riječima, omladina iz Petrovca školuje se uglavnom u Banjaluci i 90 odsto ih je obrazovano.

-Želimo da se vrate ovamo i da djeca koja se ovdje rađaju ovdje i ostaju. Imamo 16 đaka upisanih u prvi razred i to nije zanemariv broj u odnosu na broj stanovnika - rekla je Brankovićeva.

Kandidati za načelnika opštine Petrovac su i Milan Grbić iz DEMOS-a i Drago Kovačević iz SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana