Zavirite u novootvorenu karting arenu (FOTO)

Katarina Šaponja

BANjALUKA- Ljubitelji adrenalina, brze vožnje, druženja i dobrog provoda sve to moći da će da dožive u “Sky track” karting areni koja je u petak otvorena u naselju Kumsale.

Ovo je jedinstveno mjesto u regionu koje se prostire na dva sprata i u potpunosti je prilagođeno za potrebe karting staze. 

Opremljeno je svjetlosnim i zvučnim signalima te potrebnom signalizacijom, zbog čega će svaka vožnja, bila slobodna ili takmičarskog karaktera, biti nezaboravna zabava i istinski adrenalinski doživljaj.

Vlasnik ove karting arene Jelenko Lolić navodi da je riječ o nečemu novom u gradu. 

- Svi živimo u turbulentnom svijetu i nemamo vremena ni za šta, a kamoli za sebe. Ideja nam je bila da stvorimo neku zabavu kako bi se ljudi mogli opustiti i družiti - istakao je Lolić koji dugo vozi karting.

Radno vrijeme je, kako kaže, od 14 do 22 časa, dok će vikendom vrata arene biti otvorena od deset do 22 časa.

- Ovaj projekat je dobar korak za sve i mislim da će privući mnogo turista, najviše onih iz regiona - rekao je Lolić i dodao da jedna sesija, koja traje osam minuta, košta 29,5 KM.

Oni koji posjete arenu, prema njegovim riječima, moći će, pored kartinga, da uživaju i u drugim stvarima.

- U areni je besplatna igraonica za mališane, a imamo i salu sa bilijarom i pikadom, kafe-restoran, simulator za vožnju, mogućnost organizovanja tim bildinga, kao i školu vožnje kartinga - pojasnio je on i dodao da su sve prilagodili posjetiocima koji će dolaziti sa porodicom i prijateljima da se opuste.

Jedan od glavnih instruktora u karting areni “Sky track” Radomir Radukić kazao je da će škola kartinga, koju će on predvoditi, sa radom početi od naredne godine.

- Smatram da je ovo veoma siguran sport koji svi treba da probaju. Imamo 16 vozila, od kojih su dva namijenjena za roditelje sa djecom ili parove - pojasnio je Radukić i dodao da je najmlađa dob za samostalnu vožnju osam godina. 

UTISCI

Banjalučanin Petar Šolak, jedan od prvih vozača koji su isprobali stazu ove arene, nije mogao da sakrije sreću i zadovoljstvo.

- Osjećaj je neopisiv, a nova karting arena je ispunila sva moja očekivanja i više od toga. Sve vrijeme sam se osjećao bezbjedno, ali i srećno jer sam imao priliku da iskusim ovaj sport i osjetim adrenalin o kojem svi oni koji su vozili karting pričaju - kazao je Šolak.

Prema njegovim riječima, ovo je mjesto koje kombinuje brzinu, uzbuđenje i inovaciju, a zainteresovani mogu doći sami, ali i sa društvom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana