Za bolju putnu mrežu 99.000 KM

V. P.
Za bolju putnu mrežu 99.000 KM

Banjaluka - U rekonstrukciju gradskih saobraćajnica do sada je u 2015. godini iz budžeta grada izdvojeno 99.000 KM, saopšteno je iz Odjeljenja za komunalne i stambene i poslove saobraćaja.

- Ovim novcem izgrađena je desna saobraćajna traka u Bulevaru Živojina Mišića na raskrsnici sa Bulevarom Petra Bojovića u naselju Borik, te rekonstruisan trotoar u ulici Trive Amelice, na dijelu između ulica Kralja Petra Drugog i Mladena Stojanovića. Time je poboljšan protok saobraćaja, ali i povećana bezbjednost učesnika u saobraćaju - naveli su u ovom odjeljenju.

Napomenuli su da je nedavno završeno izmještanje pješačkih prelaza na kružnoj raskrsnici kod Gimnazije na zapadnom tranzitu kako se ne bi stvarale gužve na kružnom toku.

- Na taj način povećana je bezbjednost pješaka - saopšteno je iz Odjeljenja.

Objasnili su da su prelazi sa sve četiri strane pomjereni daleko prije raskrsnice.

- Time je omogućeno da se, prije pješačkog prelaza, automobili mogu zaustaviti prilikom izlaska iz kružnog toka, a da pri tom ne utiču na odvijanje saobraćaja u kružnom toku - dodali su u Odjeljenju.

Naglasili su da su izmještanjem pješačkih prelaza na zapadnom tranzitu okončane rekonstrukcije gradskih asfaltnih saobraćajnica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana