“Vodovod” namiruje štetu potopljenima u naselju Rebrovac

Danijela Stokanić
“Vodovod” namiruje štetu potopljenima u naselju Rebrovac

Banjaluka - Komisija za naknadu štete iz preduzeća “Vodovod” juče je, zajedno sa porodicama Despinić i Lipić iz banjalučkog naselja Rebrovac, popisala stvari u domaćinstvima koje su uništene prilikom pucanja glavne vodovodne cijevi u ovom naselju.

Kako su istakli u “Vodovodu”, oštećena domaćinstva imaju pravo da traže odštetu, jer je zbog dotrajalosti vodovodne mreže u ulici Vida Nježića na brojevima 99 i 101 u ponedjeljak došlo do pucanja cijevi.

Veliki vodeni mlazevi, koji su lomili prozore, prodrli su u kuću, digli podove i uništili namještaj.

- Ekipe Sektora održavanja su 40 minuta poslije dojave o kvaru bile na licu mjesta, zatvorile vodu i počele sa popravkom. Kvar je u roku od nekoliko časova otklonjen i snabdijevanje vodom je normalizovano - rekla je portparol “Vodovoda” Branka Ristić.

Dodala je da procedura u vezi sa naknadom štete traje 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.

Bračni par Despinić kaže da toliki strah nisu osjetili ni za vrijeme rata, dok su živjeli na Kupresu, kada su im granate padale pred kuću.

- To je bilo strašno! Voda je kroz kuću na sve strane prodirala. Od straha nisam znala ni gdje su vrata da izađem, jer je sve grmjelo i tutnjalo. Bespomoćno smo gledali kako nam voda lomi prozore, diže laminat, uništava namještaj i automobil, koji je bio parkiran pored kuće - rekla je kroz suze Mara, pitajući koliko će im vremena i novca trebati da saniraju sve ono što su godinama gradili.

Dodali su da su im u “Vodovodu” rekli da im u zahtjevu za naknadu štete dostave svoju procjenu, pa će oni na osnovu toga donijeti odluku o isplati.

Ništa bolja situacija nije bila ni kod njihovog komšije Rade Lipića, kojeg smo juče zatekli zajedno sa kućnim namještajem ispred kuće.

- Sve stvari iz prizemlja sam morao iznijeti. Sve je bilo potopljeno - rekao je Lipić.

Dodao je da će, s obzirom na to da je penzioner, čakati novac od “Vodovoda” i tek onda krenuti da sanira kuću.

Pozivi

Porodice Despinić i Lipić ogorčene su na nadležne službe, jer se niko od njih nije odmah odazvao. Smatraju da bi bila spriječena velika šteta da su nadležni na vrijeme došli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana