Vera Sladojević na čelu Centra za socijalni rad

Sanja Amidžić
Vera Sladojević na čelu Centra za socijalni rad

Banjaluka - Vera Sladojević najbliža je funkciji direktora Centra za socijalni rad, dok jednake šanse za direktorsku fotelju u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje imaju Nataša Radulović i Bosiljka Bošnjak.

Ocjena je ovo komisija za intervjue koje su juče razgovarale sa kandidatima prijavljenim za ove funkcije.

Prema riječima člana Komisije za izbor direktora Centra za socijalni rad Dušana Čajića, Vera Sladojević imala je najviše bodova, odnosno 123.

- Na drugom mjestu bila je kandidat Demokratskog narodnog saveza (DNS) Dalila Bojić-Rold sa 113 bodova - kazao je Čajić.

Član Komisije za izbor direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Vladimir Mirošljević rekao je su kandidati za ovu funkciju Nataša Radulović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Bosiljka Bošnjak iz Socijalističke partije (SP) osvojile po 150 bodova.

- Komisija će uputiti izvještaj gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću, a on će odlučiti koji kandidat će biti predložen za ovu funkciju - kazao je Mirošljević.

On je dodao da je Komisija za izbor direktora Doma zdravlja Banjaluka juče razgovarala i sa kandidatima za ovu funkciju, gdje je najvišu ocjenu dobila aktuelni direktor Gordana Tešanović (SNSD).

- Tešanovićeva ima ukupno 121 bod, dok je drugu poziciju zauzela Nada Banjac - kazao je Mirošljević.

Prema ranijem koalicionom dogovoru SNSD-a, DNS-a i SP-a, koji čine većinu u Skupštini grada Banjaluka, pozicija direktora Centra za socijalni rad pripada DNS-u, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje SP-u, a Doma zdravlja SNSD-u.

Konkursi za izbor direktora Centra za socijalni rad, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Doma zdravlja Banjaluka raspisani su 28. februara ove godine, a konačnu odluku o izboru direktora donijeće odbornici Skupštine grada.

Đokoviću “Ključ grada”

Komisija za nagrade i priznanja Skupštine grada juče je predložila da najveće gradsko priznanje “Ključ grada Banjaluka” sa poveljom “Počasni građanin grada” ove godine bude dodijeljeno teniseru Novaku Đokoviću.

Zamjenik predsjednika ove komisije Milenko Jaćimović rekao je da je komisija dodatno razmatrala sve pristigle prijedloge.

- Jednoglasno smo odlučili da “Ključ grada” ove godine bude dodijeljen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću - rekao je Jaćimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana