U Banjaluci zatvorena ćevabdžinica »Kod Muje«

ATV
U Banjaluci zatvorena ćevabdžinica »Kod Muje«

Banjaluka - Crvena traka i pečat na vratima - posljednjih nekoliko mjeseci slika je pojedinih kafića i noćnih klubova u Banjaluci.

Od početka godine tržišna inspekcija ima pune ruke posla u Srpskoj. Naplaćeno je više od 350 kazni za neizdavanje fiskalnih računa, pa se u budžet slilo skoro 400.000 maraka. Inspektori poreske uprave samo tokom prošle sedmice pečat su stavili na 11 adresa.

A za ljubitelje dobrih ćevapa neprijatno iznenađenje. Jedna od najpoznatijih banjalučkih ćevabdžinica "Kod Muje", omiljena među Banjalučanima, ali i među turistima, nekoliko dana nalazi se pod ključem. Crvena traka stavljena je na jedan od objekata, i to onaj koji se nalazi u naselju Obilićevo. Upravo zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Šansu da zarade koju marku više, naročito u ljetnoj sezoni, vidjeli su mnogi. Zato inspektori vrše pojačane kontrole i sankcionišu poslovne subjekte koji ne poštuju propise. Petnaest dana zabrane rada kazna je koju izdržavaju svi koji izbjegavaju plaćanje poreza.

"Subjekti kojima najčešće utvrđujemo ovaj prekršaj su prodajni objekti u kojima se prometuju prehrambene namirnice, tekstil, konfekcija, i ugostiteljski objekti, dakle kafići, roštiljnice, bifei i slično. U ovim konkretnim kontrolama tržišni inspektori izriču novčane kazne", kaže Dušanka Makivić, portparol Inspektorata RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana