Strani turisti sve više dolaze u Banjaluku

Srna
Strani turisti sve više dolaze u Banjaluku

BANjALUKA - Strani turisti sve više dolaze u Banjaluku, pogotovo iz zemalja povezanih avio-linijom, a primjetan je i veći broj posjetilaca iz azijskih zemalja, rečeno je Srni u Gradskoj upravi povodom 27. septembra, Svjetskog dana turizma.

Iz Gradske uprave ističu da je Banjaluku za sedam mjeseci posjetilo 65.380 turista, što je za dva odsto više dolazaka u odnosu na prošlu godinu.

Prema zvaničnim podacima, ostvareno je 97.572 noćenja, odnosno 168 više u odnosu na lani. Evidentirano je 22.586 domaćih gostiju, koji su ostvarili 30.190 noćenja, te 42.794 stranih sa ukupno 67.382 noćenja.

Gradska uprava je podsjetila da su građani i posjetioci grada na Vrbasu mogli da uživaju u Festivalu uličnih zabavljača "Trotoart", "Banjalučkom karnevalu", "Festivalu cvijeća", u "Banjalučkom ljetu", "Ljetu na Vrbasu", te brojnim duhovnim manifestacijama i događajima na novim gradskim plažama.

"Prvi put ovog ljeta održani su i koncerti na Vrbasu, što je privuklo veliki broj posjetilaca. Cijelo ljeto bili su organizovani i besplatni treninzi u Parku Mladen Stojanović - zumba, joga i fitnes. Ljeto su, takođe, obilježila nova šetališta i plaže uz Vrbas", naveli su iz Gradske uprave.

Svjetski dan turizma obilježava se 27. septembra kako bi se u međunarodnoj zajednici podstakla svijest o značaju turizma i njegovoj društvenoj, kulturnoj, političkoj i privrednoj vrijednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana