Stiže rasvjeta u ulicu Veljka Mlađenovića

Jasmina Perišić
Stiže rasvjeta u ulicu Veljka Mlađenovića

Banjaluka - Dio ulice Veljka Mlađenovića, koji vodi od Gradskog olimpijskog bazena do mosta na rijeci Vrbanji, iza poslovne zone “Incel” uskoro će dobiti rasvjetu. Pored toga, u pripremi je i dokumentacija za izgradnju rasvjete u više gradskih ulica.

Iz Gradske uprave su rekli da će ove godine za izgradnju rasvjete u dijelovima grada gdje je nema biti izdvojeno 100.000 KM.

- U planu je izgradnja novog mosta na rijeci Vrbanji u naselju Česma, pa će dio ulice Veljka Mlađenovića koji vodi od Gradskog olimpijskog bazena do mosta biti osvijetljen. Rasvjeta je neophodna, a to je i dugogodišnja želja stanovnika - rekli su u Gradskoj upravi.

Oni su dodali da će u finansiranju izgradnje rasvjete jednim dijelom učestvovati upravo i stanovnici.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković rekao je da je veći dio ulice Veljka Mlađenovića, koja se proteže oko Gradskog olimpijskog bazena i dobrim dijelom oko preduzeća “Incel”, u mrklom mraku.

- Ta ulica nema čak ni postavljene stubove za rasvjetu. Uveče djeluje sablasno. Stanovnici ulice i mještani Česme koji u kasnim večernjim časovima idu kući zaista su izloženi opasnosti kako u saobraćaju, tako i u svakom drugom pogledu. Konačno je stiglo i to na red - kazao je Pejaković.

Napomenuo je da je kao prioritet mjesne zajednice Ada godinama stavljana rekonstrukcija rasvjete koja osvjetljava dio ulice Veljka Mlađenovića koja vodi od bazena, preko pruge ka naselju i magistralnom putu Banjaluka - Kotor Varoš. 

- Konačno bi trebalo da stranci koji posjete bazen steknu ljepšu sliku o Banjaluci, ali i da se poveća bezbjednost stanovništva. Obnova rasvjete je za nas od neprocjenjivog značaja - zaključio je Pejaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević rekao je da bi bilo dobro da ulica koja vodi ka naselju Česma dobije uličnu rasvjetu.

- I vrijeme je bilo da se osvijetli taj dio puta koji vodi ka našem naselju. To se vjerovatno radi zato što je u planu da tu bude izgrađen most. Ipak, naše naselje ima više neosvijetljenih ulica i oko 15 kilometara neasfaltiranog puta, tako da nam ta jedna ulica ne znači puno - kazao je Maličević.

Rekonstrukcija

U 2015. godini planirana je obnova rasvjete u više ulica. Tako će biti rekonstruisane svjetiljke u ulicama Rastka Petrovića, Marka Cara i Gavre Vučkovića, dijelu Bulevara vojvode Stepe Stepanovića i na autobuskoj stanici u Lazarevu.

 

Biće osvijetljene:

- ulica 22. aprila

- Ponirska ulica

- Lovćenska ulica

- dio ulice Goluba Babića

- dio Kneževske ulice

- igralište u Masarikovoj

- igralište u ulici Gavrila Principa 

- igralište u ulici Tarasa Ševčenka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana