Sanacija klizišta u ulici Franca Šuberta

D. S.
Sanacija klizišta u ulici Franca Šuberta

Banjaluka - Počela je sanacija klizišta, odnosno oštećenja kolovoza u ulici Franca Šuberta u naselju Šibovi. Pokretanje tla prošle godine izazvale su kiše i poplave.

Kako su objasnili u Odsjeku za komunalne poslove, investicije i razvoj u Gradskoj upravi, za ove radove izdvojeno je 73.487 KM.

- Računajući i ova sredstva, grad će iz budžeta ove godine što za sanaciju klizišta, a što za izradu njegovih projekata izdvojiti oko milion KM - rekao je šef Odsjeka Draženko Kenjalo.

Prema njegovim riječima, od tog novca u gradskoj zoni je planirana sanacija klizišta u ulicama Ponirska, Franca Šuberta - kod Čenića potoka, zatim Karanovića, Mlađe Ćusića i Manjačkih ustanika.

- Kada je riječ o sanaciji klizišta na seoskom području, ona će biti urađena na lokalnim putevima za Baraliće, Jagare, Debeljaci-Gavranići, za Duboki potok, za Bastase, Račići-Jovići, Regode-Stojčići, Saračica-Mihajlovići, Agino Selo-Čičina kosa i nekategorisani put za Toviloviće.

- Tender za izbor izvođača za sanaciju ovih klizišta je raspisan. U toku je i izrada projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u ulicama Braće Miletića, Bilećkoj,  Vojvode Uroša Drenovića, Karađorđevoj ulici i na lokalnom putu za Ponir - istakao je Kenjalo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana