Rupe i uzak put u Pobrđu muče vozače

Nezavisne.com
Rupe i uzak put u Pobrđu muče vozače

Banjaluka - Mještani Ulice Anke Drakulić u banjalučkom naselju Pobrđe žale se da svakodnevno voze preko više udarnih rupa, što im uništava vozila i otežava saobraćanje, a problem im predstavlja i uska saobraćajnica.

Dva automobila gotovo da se ne mogu mimoići, što muči vozače, dok se pješaci bore da izbjegnu visoku travu pored trotoara.

Prema riječima Sanje Maljurić, mještanke, što vrijeme više odmiče rupe su sve veće.

"Putna podloga je veoma loša, rupe se mogu vidjeti na sve strane, ne sjećama se kada su zadnji put krpljene. Zbog rupa i uske ulice stvaraju se manje gužve, a mi pješaci zbog toga smo najviše ugroženi", istakla je Maljurićeva.

Dio ove ulice prema Partizanskom groblju zarastao je u visoko rastinje, a nije rijedak slučaj da se nađu i velike količine odbačenog smeća.

"Osim što djecu moram paziti od automobila, ponekad se nemamo gdje skloniti s puta jer su trotoari u jednom dijelu ove ulice zarasli u travu", rekao nam je Milenko R., mještanin.

On je istakao da se u ništa boljem stanju ne nalazi ni Partizansko groblje, koje je zaraslo u travu i neuređeno, što daje ružnu sliku o ovom naselju, koje nije tako daleko od centra grada.

Rodoljub Majstorović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Pobrđe, istakao je da je ovoj ulici potreban što prije novi sloj asfalta, kako bi bio riješen ovaj sve izraženiji problem.

Majstorović se požalio i na dugotrajni problem u Ključkoj ulici, gdje se na realizaciju postavljanja potpornog zida čeka godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana