Prikupljaju školski pribor i instrumente

J. P.
Prikupljaju školski pribor i instrumente

Udruženje građana "Nova generacija" organizuje u tržnom centru "Tropik" humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora za djecu iz Dnevnog centra koja će trajati do 30. avgusta.

- Građani se mogu uključiti kupovinom svezaka, olovaka, bojica, tempera, pernica, torbi, knjiga i drugog školskog pribora, koje mogu da ostave u označene korpe "Kad malo znači mnogo". Naši volonteri biće na ulazu u prodajni dio "Tropika" i dijeliti letke sa informacijama o potrebnom školskom priboru, ali i upućivati gdje se donacija može ostaviti - rekli su iz "Nova generacije".

Dodaju da će radnim danima pomoć prikupljati od 16 do 20 časova, dok će za vikend građani svoje donacije moći uručiti od 10 do 12 časova.

- U Dnevnom centru borave djeca iz socijalno ugroženih porodica i djeca žrtve nasilja u porodici. Njima treba pomoći da spremno krenu u novu školsku godinu, zato smo i pokrenuli ovu akciju. Pozivamo građane da se odazovu u što većem broju - apelovali su u ovom udruženju.

Pored ove akcije, "Nova generacija" od oktobra u saradnji sa Muzičkom školom "Opus conmusica" pokreće muzičku radionicu integracije za svu djecu uzrasta od devet do 15 godina, te u tu svrhu prikupljaju i muzičke instrumente.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana