Počinje proljećna deratizacija

S. A.
Počinje proljećna deratizacija

Banjaluka - Proljećna sistematska deratizacija kanalizacione mreže na području grada počinje sutra i trajaće do kraja ovog mjeseca.

Deratizaciju kanalizacije radiće preduzeće “Eko-bel” iz Laktaša, a direktor ovog preduzeća Vladimir Šušnjar rekao je da će deratizacija biti urađena u naseljima Bulevar cara Dušana, Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Sunce, Petrićevac, Paprikovac, Lauš, Starčevica, Centar, Borik, Lazarevo, Derviši, Rakovačke bare, Nova varoš i Rosulje.

- Sistematska deratizacija kanalizacione mreže radi se svake godine u proljeće. Na sprovođenju ovih mjera radiće šest operativnih timova - kazao je Šušnjar. Dodao je da će u slučaju kiše i lošeg vremena deratizacija biti pomjerena za naredni period kada to budu dozvoljavali vremenski uslovi.

Iz Gradske uprave kažu da će proljećna sistematska deratizacija u javnim ustanovama i institucijama, te na drugim javnim mjestima u gradu početi u toku iduće sedmice.

- Svake godine na području grada organizuje se proljećna i jesenja sistematska deratizacija, a u toku je izrada plana deratizacije za ovu godinu - kazali su u Gradskoj upravi.

Prema budžetu grada za 2015. godinu, za usluge deratizacije i dezinsekcije u gradu planirano je 125.000 maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana