Počinje gradnja novog Zelenog mosta

J. C.
Počinje gradnja novog Zelenog mosta

Banjaluka - Uklanjanje starog Zelenog mosta i pripreme za početak gradnje novog na istoj lokaciji počeće narednih dana.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić potvrdio je da je dobijena dozvola za uklanjanje starog mosta i da bi do kraja sedmice trebalo da bude održan sastanak na kojem će biti dogovoreni detalji u vezi sa gradnjom.

- Izabran je izvođač radova, kojeg čini konzorcijum sa preduzećem “Prijedorputevi” na čelu, a 2,2 miliona KM obezbijedili smo kroz emisiju obveznica kako bismo riješili i ovaj prioritetni projekat iz oblasti saobraćaja - rekao je načelnik Sandić.

Kako je naglasio, novi most, koji će spojiti naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, biće dužine 80 i širine 14 metara.

- Prilikom izrade projekta vodilo se računa da most ima ne samo funkcionalnost, već i estetsku vrijednost. Imaće dvije saobraćajne trake, a predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta. Uz novi most preko rijeke Vrbas biće izgrađena i pristupna saobraćajnica u ulici Gavrila Principa i rekonstruisana ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom - naveo je Sandić.

Novi most je dio velikog projekta izgradnje saobraćajnog prstena oko grada, koji će povezati istočni i zapadni tranzit i značajno rasteretiti saobraćajne gužve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana