Počela sanacija klizišta u Bukvaleku

D. S.
Počela sanacija klizišta u Bukvaleku

Banjaluka - Počela je sanacija klizišta na lokalnom putu Bukvalek - Dedić lokva, a pokretanje tla prošle godine izazvale su kiše. Vrijednost radova iznosi 71.060 maraka, a izvodi ih preduzeće "Kozaraputevi".

Rekli su ovo u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

- U okviru planiranih radova biće izgrađen armirano-betonski potporni zid dužine 85 metara, te saniran kolovoz postavljanjem novog asfaltnog sloja. Rok za završetak radova je 60 dana - objasnili su u ovom odjeljenju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donja Kola Milan Đukić rekao je da je ovaj lokalni put veoma značajan za mještane Donjih Kola.

- Pored automobila, ovim putem svakodnevno u više navrata prolazi i autobus javnog prevoza, a klizište je prijetilo da u potpunosti prekine ovu putnu komunikaciju - rekao je Đukić.

U toku je i javna nabavka za izbor izvođača radova za sanaciju još 15 klizišta na području grada, a iz budžeta grada za ove namjene je planirano oko milion maraka.

Programom zajedničke komunalne potrošnje u 2015. godini na gradskom području planirana je još sanacija klizišta u Ponirskoj ulici, kod Čenića potoka, ulici Karanovića, Mlađe Ćusića i Manjačkih ustanika, te na seoskom području.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana