Otvoreno igralište u Trapistima: Mališani dobili novo mjesto za igru

K. Š.
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Najmlađi sugrađani u naselju Trapisti dobili su novo mjesto za bezbrižnu igru u okviru zelene oaze, a tokom otvaranja igrališta mališani su uživali u zanimljivom programu, poklonima, maskotama i animatorima.

Otvaranju dječijeg igrališta u četvrtak je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da je izgradnja finansirana sredstvima Evropske unije.

- Ovo je prva od tri faze izgradnje parka koji kreće od glavne saobraćajnice, pored boračke zgrade i doći će do dijela mosta te se lijevo i desno širiti obalama Vrbasa. To znači da ćemo i odavde krenuti da radimo jedno šetalište sve do gradskog parka - kazao je gradonačelnik.

Odbornik u Skupštini grada Krsto Golijanin kazao je da su sada Trapisti dobili drugu razglednicu.

- Mnogo toga je ovdje urađeno i sada se Trapisti ne mogu prepoznati. Imamo još dosta projekata koje ćemo realizovati u ovom naselju - kazao je on.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić Banjac istakla je da je riječ o prvoj fazi izgradnje parka u Trapistima te da je ovo mjesto za cijelu porodicu da ovdje borave i imaju zanimljive sadržaje. Pored igrališta, Trapisti će u narednom periodu dobiti i uređenu zelenu oazu u okviru koje će biti i pješačke i biciklističke staze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana