Osvježene učionice u Banjaluci dočekuju đake

Danijela Stokanić
Osvježene učionice u Banjaluci dočekuju đake

Banjaluka - Većina osnovnih škola na području grada i ove godine, u svježe okrečenim i uređenim učionicama, sa zamijenjenom stolarijom i podovima te saniranim mokrim čvorovima, dočekaće đake.

Direktor Osnovne škole "Dositej Obradović" u naselju Obilićevo Dragan Kovačević ističe da je, kada je u pitanju ova škola, skoro sve spremno za početak nastave.

- U prethodnom periodu, pored okrečenih učionica, promijenjena je stolarija na fiskulturnoj sali i u dijelu škole. Ostalo je još da do početka nastave promijenimo stolariju i na zapadnoj strani škole, ali u slučaju da majstori do tada ne završe, a trebalo bi, radovi neće uticati na početak nastave - rekao je Kovačević.

Dodao je da je spreman i administrativni dio za početak školske godine, dnevnici su stigli, a i nastavnici privode kraju pripreme za nastavu.

Okrečenim i sređenim učionicama moći će se pohvaliti i učenici OŠ "Branko Radičević" na Starčevici.

- Tokom ljetnog raspusta na školi su urađene sitne popravke i djelimično su okrečene i masnom bojom ofarbane učionice i fiskulturna sala. Uglavnom, u školi jer urađeno sve ono što je bilo potrebno - rekla je direktor škole Jadranka Božić.

Dodala je da će u ponedjeljak, 31. avgusta, biti organizovan i svečani prijem prvačića u ovu školu.

Za nove školske pohode od 1. septembra biće spremni, kako kažu, i u OŠ "Branislav Nušić" u naselju Srpske toplice.

- Krečenje i sređivanje školskih prostorije privodi se kraju - kratko su rekli u ovoj školi.

Direktor OŠ "Mladen Stojanović" u Bronzanom Majdanu Nenad Mihajlović ističe da su za vrijeme ljetnog raspusta uradili onoliko koliko se moglo uraditi, jer je objekat poprilično star.

- Sve učionice su okrečene i sređene, pokošeno je i očišćeno školsko dvorište. Međutim, problem dotrajalog krova na školi, koji prokišnjava, i dalje ostaje. Za njegovu sanaciju još sakupljamo novac - rekao je Mihajlović.
Dodao je da je lani ovu školu pohađalo 270 đaka, dok će ih ove godine biti do dvadeset manje.

Svih 28 osnovnih škola otvoriće 1. septembra svoje vrata za više od 25.000 učenika.

Prvačići

U Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske ističu da je u banjalučke osnovne škole upisano 1.915 prvačića.

- I ove godine svim učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola biće obezbijeđeni besplatni udžbenici za školsku 2015/2016. godinu, za šta je izdvojeno 945.300 KM - rekli su u Ministarstvu prosvjete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana