Osvijetljene ulice i igrališta

D. S.
Osvijetljene ulice i igrališta

Banjaluka - Završeno je postavljanje javne rasvjete u Lovćenskoj i u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, te na dječijim igralištima u ulicama Gavrila Principa i Tarasa Ševčenka.

Potvrdili su to u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja i dodali da je grad za ove radove izdvojio 27.378 maraka.

- Kada je riječ o rekonstrukciji rasvjete, ona je u toku i biće izvedena u ulicama Rastka Petrovića, Marka Cara te Braće Podgornik, na lokaciji Autobuske stanice. Iz budžetskih sredstava za te namjene izdvojeno je 32.560 maraka. Planirano je da stare svjetiljke budu zamijenjene novim, pri čemu će se dobiti rasvjeta boljeg kvaliteta - istakli su u odjeljenju.

Još su naveli da će samim tim troškovi održavanja rasvjete biti manji.

- Takođe, zbog manje snage sijalica potrošnja električne energije biće znatno manja - kazali su u odjeljenju.

U budžetu grada postoji stavka za izgradnju rasvjete u dijelovima grada gdje je nema i za nju je izdvojeno ukupno 100.000 KM.

Pored toga, rasvjetu su dobile, između ostalog, i ulice 22. aprila, Ponirska, zatim dio ulice Goluba Babića, Kneževske ulice, te igralište u Masarikovoj čime je završena planirana izgradnja rasvjete za ovu godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana