Osnovci osjetili čari putovanja vozom

D. S.
Osnovci osjetili čari putovanja vozom

Banjaluka - Oko 180 učenika banjalučke Osnovne škole “Branko Radičević” u srijedu je vozom putovalo na jednodnevni izlet u Omarsku kod Prijedora.

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Vesna Vožni, koja je juče mališane ispratila, istakla je da je putovanje djece vozom zapravo prezentacija željezničkog putničkog saobraćaja.

- Osnovci su osjetili čari putovanja vozom. Građani u Srpskoj veoma malo koriste željeznički saobraćaj, zbog čega je potrebno razvijati svijest o ovom načinu prevoza. Ministarstvo podržava ovakav vid promocije željezničkog saobraćaja i bezbjednosti u saobraćaju - rekla je Vožni.

Direktor Saobraćajne sekcije “Željeznica RS” u Banjaluci Sretko Tubak rekao je da kroz željezničku stanicu dnevno prođe oko 500 putnika ili oko 1.500 putnika mjesečno.

Nastavnica likovne kulture u OŠ “Branko Radičević” Biljana Vukičević rekla je da je ova ideja potekla iz projekta u likovnom obrazovanju pod nazivom “Nezaboravno putovanje”.

Učenica šestog razreda Milica Berić kaže da joj je ovo prvo putovanje vozom i da je veoma srećna što je to omogućeno njoj i njenim drugarima iz škole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana