Oaza ljepote u Ljubačevu

Danijela Stokanić
Oaza ljepote u Ljubačevu

Banjaluka - Ljubav prema prirodi, urođena kreativnost, osjećaj za estetiku pokreću me da svih ovih godina ulažem mnogo truda i vremena u uljepšavanje svog dvorišta.

Rekla je to Jadranka Hajder iz Ljubačeva, pobjednik ovogodišnje akcije "Birajmo najuređenije" u konkurenciji za najljepše dvorište na podruju grada.

- Suprug i ja svakodnevno, najmanje dva sata, uređujemo dvorište, s obzirom na to da je veliko. To radimo iz zbog svoje porodice, a dobro dođe i drugima koji prolaze pored naše kuće, jer imaju šta da vide - rekla je Hajderova.

Pored kategorije najuređenije privatno dvorište, u akciji su birani i najljepše školsko dvorište, balkon i zajednica etažnih vlasnika, a uručene su i specijalne nagrade.

Nagradu u kategoriji najuređeniji prostor u stambenim zgradama osvojili su stanari ZEV-a na Bulevaru cara Dušana 6, koji su se, kako kažu, svi zajedno trudili da imaju ljepši i uređeniji prostor.

- Rekonstruisali smo zgradu, promijenili oglasne table, poštanske sandučiće, okrečili stubište, zasadili cvijeće ispred ulaznih vrata i još mnogo toga - rekao je predstavnik ZEV-a Vladislav Leković.

Međutim, prvi put takmičarima ove akcije, kao najstarijim učesnicama, dodijeljene su i specijalne nagrade.

- Ova nagrada me je iznenadila i puno mi znači. Sama živim i uređujem svoje dvorište. Zahvalna sam za nagradu i sada ću se još više truditi da uredim dvorište - rekla je jedna od njih Stojanka Trivić.

Njima i drugim najuspješnijim učesnicima ove tradicionalne akcije nagrade je juče u Gradskoj upravi uručio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

- Ove godine izabrano je 11 najuspješnijih učesnika, koji su nagrađeni za trud, maštu, ljubav prema cvijeću, zelenilu i brigu o svom životnom prostoru. Osnovni smisao i jeste da što veći broj građana svoje zelene kutke uredi na najljepši mogući način i da to bude doprinos ukupnom uređenju grada - rekao je Gavranović.

On je za sljedeću godinu najavio da će u akciji "Biramo najuređenije" biti nagrađena i dva najmlađa učesnika.

- Na taj način želimo poručiti da ova akcija i sve ono što radimo u budućnosti ima smisao ako u to budu uključeni najmlađi Banjalučani - istakao je Gavranović.

Ovo je 13. po redu akcija "Biramo najuređenije" koju organizuje Gradska uprava, a sve da bi nagradila sugrađane koji uređuju svoja dvorišta i doprinose ljepšem izgledu grada. Nagradni fond ovogodišnje akcije, koja je trajala od 27. aprila do 5. juna, iznosio je 3.000 KM. Komisija za izbor, u čijem sastavu su bili zaposleni u Gradskoj upravi i novinari, predložila je nagrade najuspješnijim u iznosima od 100 do 600 KM.

Najuređenija privatna dvorišta

1. mjesto: Jadranka Hajder - Ljubačevo

2. mjesto: Dragan Kostić - Krupa na Vrbasu

3. mjesto: Brane Topić - ulica Rade Vranješević

 

Najuređenije školsko dvorište

1. mjesto: Gimnazija

2. mjesto: OŠ "Jovan Cvijić"

3. mjesto: OŠ "Zmaj Jova Jovanović"

 

Najuređeniji prostor u stambenim zgradama

Zajednica etažnih vlasnika na Bulevaru cara Dušana 6

 

 

Najljepši balkon

Milica Čelebić - ulica Đure Đakovića

 

Specijalne nagrade

 

Stojanka Trivić i Mima Đukić - najstariji učesnici akcije

 

Rotari klub "Glorija Banjaluka" - uređenje mosta "Patre"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana