Novim asfaltom do Priječana

Jasmina Perišić
Novim asfaltom do Priječana

Banjaluka - Moderna i mnogo šira dionica puta prema Priječanima je veliki korak ka modernizaciji ove saobraćajnice.

Istakao je to juče gradonačelnik Slobodan Gavranović prilikom obilaska trase od 535 metara novog asfaltnog puta u čiju je izgradnju uloženo 542.000 KM.

Izgradnja je trajala tri mjeseca, a urađena je kompletna infrastruktura.

- Saobraćajnica ima dvije trake i trotoare, a rekonstruisana je i javna rasvjeta. Izgrađena je i oborinska i podzemna kanalizacija sa svim podzemnim instalacijama. Ovaj put je prioritet, jer su Priječani izrasli u veliko naselje sa ogromnom koncentracijom stanovništva - rekao je Gavranović.

On je dodao da projektovana vrijednost puta u Priječanima iznosi od 5,5 do šest miliona maraka.

- Novac nas limitira da put bude završen do kraja. U narednoj godini iz budžeta ćemo izdvojiti dio novca za ovaj put. Uporedno ćemo rješavati imovinsko-pravne odnose, a ovih dana bi trebalo da budu završeni i lokacijski uslovi za naredni dio trase, kako bi bili stvoreni uslovi za izdavanje građevinske dozvole - kazao je Gavranović.

Istakao je da su prošle godine riješili imovinsko-pravne odnose sa 128 vlasnika parcela radi preuzimanje zemljišta kako bi proširili put, ali da je ostalo još 12 spornih slučajeva.

Dodao je da bi i most u ovom naselju trebalo da bude završen do kraja godine, a ukoliko to ne bude urađeno do početka školske godine, đacima će biti obezbijeđen adekvatan prevoz.

Direktor preduzeća "Inžinjering DVD" Dragan Babić rekao je da je bilo naporno raditi po ljetnim temperaturama, ali da su radovi završeni u predviđenom roku.

Vozači koje smo zatekli na novoizgrađenoj dionici puta zadovoljni su urađenim i drago im je što je počela izgradnja puta u Priječanima.

- Lijepo je da se radi, jer ovom naselju treba ovakav put. Zamjerka je što je kratka dionica i što prije treba da budu nastavljeni radovi kako bi se rasteretio saobraćaj u ovom naselju - rekao je vozač Draško Barišić.

Parking za Zavod "Dr Miroslav Zotović"

Direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Doktor Miroslav Zotović" Goran Talić rekao je da je izgradnja puta od velikog značaja i za ovu zdravstvenu ustanovu.

- Uputili smo zahtjev Gradskoj upravi da na početku ove dionice, nedaleko od Zavoda, bude napravljen parking za oko 140 vozila. Godinama imamo problem sa parkiranjem, a dnevno imamo oko 1.000 pacijenata pa nam je parking od presudnog značaja - kazao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana