Kadrovska pitanja skinuta sa dnevnog reda Skupštine grada

Sanja Amidžić
Kadrovska pitanja skinuta sa dnevnog reda Skupštine grada

Banjaluka - Tačka o kadrovskim pitanjima povučena je sa dnevnog reda jučerašnjeg zasjedanja Skupštine grada. Razlog za to je žučna rasprava, a na momente i svađa između gradonačelnika Slobodana Gavranovića i odbornika opozicije zbog poništenja konkursa za izbor direktora Centra za socijalni rad.

Odbornik Narodnog demokratskog pokreta (NDP-a) u Skupštini grada i član Komisije za intervju za izbor direktora Centra za socijalni rad Vladimir Mirošljević tvrdio je da je izvještaj koji je gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću predala predsjednik pomenute komisije Nataša Vukmirović lažan.

- Vukmirovićeva je samostalno u ime cijele komisije sastavila zapisnik i bez uvida ostalih članova uputila ga u dalju proceduru, čime je učinjena prevara. U narednom periodu iznaći ću pravni lijek da se ispita ko je naredio takav zapisnik i zašto on nije dostavljen članovima komisije - kazao je Mirošljević.

Na rang-listi koja je sačinjena nakon završenih intervjua Vera Sladojević imala je najviše bodova, 123, dok je na drugom mjestu bila Dalila Bojić-Rold sa 113 bodova.

- U izvještaju stoji da Vera Sladojević ima najviše bodova, ali zbog toga što nije dobila podršku većine članova komisije prednost se daje drugoplasiranoj Bojić-Rold, što nije tačno. Komisija uopšte nije razmatrala takav zaključak, pa ga nije mogla ni usvojiti - kazao je Mirošljević.

Na ovo je oštro reagovao gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je rekao da je kandidat Vera Sladojević na Komisiji za intervjue dobila najviše bodova, ali nije dobila podršku većine članova, zbog čega je on kao predlagač uputio Skupštini odluku o poništenju konkursa za izbor direktora ove institucije.

- Na meni je kao predlagaču da utvrdim konkretan prijedlog sa kojim se ide na Skupštinu grada, što smo i uradili. Tako da je prijedlog odluke koji je došao u gradski parlament u skladu sa zakonom - rekao je Gavranović.

On je dodao da izbor direktora Centra za socijalni rad predugo traje i da će u narodnom periodu razgovarati sa koalicionim partnerima o definitivnom rješavanju ovog problema.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” na 31. zasjedanju Skupštine grada usvojen je konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za period od januara do decembra 2014. godine.

Đokoviću “Ključ grada”

Najveće gradsko priznanje “Ključ grada Banjaluka” sa poveljom “Počasni građanin grada” ove godine biće dodijeljeno najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Ovu odluku donijeli su odbornici na jučerašnjem zasjedanju gradskog parlamenta, na kojem je odlučeno o dodjeli još osam nagrada povodom 22. aprila, Dana grada.

Prema odluci Skupštine grada, Kazneno-popravni zavod Banjaluka, koji je bio predložen za Plaketu grada, neće dobiti ovu nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana