Junaci iz crtaća za lakše dane u bolnici

A. J.
Junaci iz crtaća za lakše dane u bolnici

Banjaluka - Paja Patak, Miki Maus, Štrumpfovi i drugi likovi iz crtanih filmova i slikovnica naći će se na zidovima soba Klinike za dječije bolesti i Klinike za dječiju hirurgiju Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka (UBKC).

Banjalučanka Nataša Rogić proljetos je oslikala zidove hodnika i čekaonice na Odjeljenju pedijatrije UBKC-a i oduševila najmlađe pacijente, a uprava bolnice je potražila sponzore za kupovinu materijala kako bi isti ambijent bio i na pomenutim klinikama.

- Ukrašeni zidovi su uveselili naše male pacijente, pa smo poželjeli da ukrasimo i ostale prostorije. Potražili smo donatore za nabavku materijala i dobili novac od nekoliko firmi i oslikavanje je u toku - rekli su u UBKC-u.

Do jeseni će većina prostorija odisati živopisnim bojama, a Rogićeva i ovaj put ukrašava zidove bez nadoknade, želeći da olakša bolničke dane mališanima i bar nakratko im izmami osmijeh.

- To je moj poklon djeci i bolnici. Osmijeh na njihovim licima pri pogledu na ukrašene zidove mi je dovoljna satisfakcija - priča Rogićeva i dodaje da će i ubuduće ljubav prema slikarstvu dijeliti sa najmlađima.

Za ukrašavanje koristi akril boje, a inspiraciju za figure pronalazi u slikovnicama i crtanim filmovima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana