DNS predložio Veru Sladojević za v.d. direktora

S. A.
DNS predložio Veru Sladojević za v.d. direktora

Banjaluka - Klub odbornika Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Skupštini grada uputio je zvaničnu inicijativu gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću za imenovanje Vere Sladojević za novog vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad.

Ovim je potvrđeno nedavno pisanje “Glasa Srpske” da će doći do promjene na čelu ove ustanove i da će DNS-ov prijedlog biti Vera Sladojević.

DNS-ov prijedlog, kako saznajemo, podržaće njihov koalicioni partner Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a prema ranijem dogovoru između vladajuće koalicije DNS-a, SNSD-a i Socijalističke partije (SP), mjesto direktora ove ustanove pripada DNS-u.

Rukovodstvo ove ustanove bira se već treću godinu i do sada su propala dva konkursa za imenovanje prvog čovjeka Centra.

Podsjećamo da je na prvom konkursu Vera Sladojević bila ocijenjena kao najbolji kandidat. Predloženim kandidatom nisu bili zadovoljni u DNS-u, koji je tražio poništenje konkursa. Na drugom konkursu Dalila Bojić-Rold iz DNS-a ocijenjena je kao najbolji kandidat, ali je dobila negativno mišljenje Komisije za izbor i imenovanja, zbog čega je raspisan treći konkurs. Na posljednjem konkursu najviše bodova dobila je Vera Sladojević, 123, dok je drugoplasirana bila Bojić-Rold sa 113 bodova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana