Centar za socijalni rad: Sladojević umjesto Jaglica-Đukić

V. Popović, D. Stokanić
Centar za socijalni rad: Sladojević umjesto Jaglica-Đukić

Banjaluka - Rješenje situacije u vezi sa izborom direktora Centra za socijalni rad, nakon višemjesečnih natezanja, dobiće epilog.

Kako je za “Glas Srpske” potvrdio šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić, predsjedništvo Gradskog odbora partije je na posljednjem sastanku odlučilo da bi Vera Sladojević bila odgovarajući kandidat za vršioca dužnosti direktora Centra.

- Zaključili smo da s obzirom na trenutnu situaciju u Centru, odnosno optužbe koje su iznesene na račun rada ove institucije i činjenice da Skupština grada nije usvojila izvještaj o radu ovog centra za 2014. godinu, treba da damo priliku Veri Sladojević kako bismo vidjeli da li može popraviti situaciju u Centru - rekao je Bosančić.

Njegov kolega iz SNSD-a Duško Račić kaže da će ta partija podržati DNS-ov prijedlog za prvog čovjeka Centra, jer to mjesto pripada njihovom koalicionom partneru.

- Da li taj prijedlog bio v.d. direktora ili imenovani direktor, staćemo iza njega - naglasio je Račić. On smatra da se mora izabrati rukovodstvo Centra za socijalni rad kako bi se vratio mir među zaposlene i korisnike.

I opozicija ne sjedi skrštenih ruku u vezi sa stanjem u Centru. Oni su pokrenuli inicijativu za smjenu aktuelnog v.d. direktora Dajane Jaglice-Đukić.

- Neko ko je dobio nula glasova za izvještaj o radu i loš izvještaj komisije Ministarstva zdravlja RS ne zaslužuje da bude na čelu Centra - smatra odbornik SDS-a Milenko Jaćimović. Odbornik NDP-a Vladimir Mirošljević kaže da bi direktor koji ne dobije nijedan glas za izvještaj o poslovanju od odbornika trebalo sam da napusti funkciju, a ne da odbornici pokreću nekakvu inicijativu. Jaglica-Đukić je rekla da nije upoznata sa tim da je opozicija pokrenula inicijativu za njenu smjenu.

- Neću nikada podnijeti ostavku sa funkcije v.d. direktora ove ustanove - kratko i jasno je rekla Jaglica-Đukić.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je rekao da će uskoro razgovarati sa rukovodstvom Centra o trenutnoj situaciji.

- Nije nadležnost odbornika da pokreću smjenu direktora. Oni sa izborom vršilaca dužnosti nemaju ništa. V.d. direktora smo mogli mijenjati i ranije, jer trenutni rukovodilac samo ima muke sa kolektivom, koji je doveden u stanje koje je nepodnošljivo - naglasio je Gavranović.

Konferencija

Dajana Jaglica-Đukić je na jučerašnjoj pres-konferenciji, na kojoj su pored nje bili i zaposleni, rekla da je Sindikat Centra pokrenuo postupak za utvrđivanje odgovornosti pojedinaca za koje se sumnja da su u javnost iznosili netačne informacije.

Kako je rekla, to se, između ostalog, odnosi na informacije u vezi sa zlostavljanjem djece i njihovom zatvaranju u sobama sa rešetkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana