Čekaju na autobus čitav sat

nezavisne.com, Foto: J. Đurđević
Čekaju na autobus čitav sat

Banjaluka - Prelazak na ljetni red vožnje, odnosno smanjen broj vozila javnog gradskog prevoza i prorijeđene linije, stvorio je probleme za mještane pojedinih naselja, pa tako putnici iz grada prema Drakuliću čekaju na autobus koji ide na svakih sat vremena.

Žale se i na gužva u autobusima u jutarnjem i poslijepodnevnom špicu, posebno kad su velike vrućine.

Dragan Stojanović iz naselja Drakulić ističe da svake godine  kada se uvede ljetni red vožnje načekaju se autobusa na liniji 39.

"Ne mogu da čekam autobus koji ide na svakih sat vremena, pa se trudim tokom ljeta rjeđe da idem prema gradu", kazao je on.

Jedna prodavačica sladoleda u centru grada kaže da živi u Drakuliću, pa ako u 21 čas propusti autobus, mora da čeka sljedeći, koji ide tek u 22 časa.

Ilija Đukić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Drakulić, kazao nam je da se njemu zasad niko od mještana nije žalio na mali broj dolazaka, odnosno polazaka autobusa, što se prethodnih godina dešavalo.

"Možda bi u jutarnjim ili večernjim časovima trebalo uvesti još koju liniju, kada su najveće gužve, ali to je ipak do prevoznika da odluče", ističe Đukić.

Gorana Popović, mještanka Motika, kaže da prema tom naselju autobus 13 P često saobraća, ali da su problem gužve u jutarnjim časovima.

"Smatram da bi i tokom ljeta u jutarnjim časovima trebalo biti više polazaka autobusa", rekla je ona.

Iz Savjeta mjesne zajednice Motike  kažu da su tražili  od gradskih vlasti da povećaju broj polazaka i odlazaka autobusa.

Iz  "Pavlović tursa",  koji saobraća u ovim mjesnim zajednicama, nismo dobili  odgovor da li će uvesti više polazaka, jer je direktor u petak bio na putu.

Ljetni red vožnje u  javnom gradskom  i prigradskom prevozu  biće na snazi do 16. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana