Bijeg od čopora pasa umalo koban

Danijela Stokanić
Bijeg od čopora pasa umalo koban

Banjaluk - Jurnjavu pasa za njom i pad sa bicikla stanovnica Starčevice Jelena Popović (34) pamtiće dok je živa. Kod mosta "Venecija" napao ju je čopor lutalica, a pri pokušaju da pobjegne pala je sa bicikla i povrijedila se.

Težih posljedica od povreda ruke, ramena i glave spasili su je slučajni prolaznici.

Umalo tragičan događaj zbio se juče u jedan sat poslije ponoći. Tako je u prvi plan ponovo izbio stav gradskih vlasti da je neophodno čopor pasa koji godinama obitava kod mosta "Venecija" premjestiti u azil, uprkos protivljenju Udruženja građana "Kerber".

Popovićeva priča da je primijetila nekoliko razjarenih pasa lutalica kod mosta, koji su krenuli da trče, laju i reže  prema njoj.

- Umalo da izgubim glavu zbog pasa lutalica. Vidjevši da će me napasti, počela sam da jače okrećem pedale i ubrzavam. Međutim, oni su me sustigli. Željeli su da me ugrizu i u strahu ni sama ne znam šta se zbilo pa sam pala. U pomoć su mi priskočili slučajni prolaznici, a psi su se na njihove glasne povike i galamu razbježali - kazala je Popovićeva.

Dodala je da je neko od očevidaca pozvao Hitnu pomoć, čija je ekipa odmah došla na lice mjesta.

- Tek tamo sam, kako narod voli da kaže, došla sebi. Zadobila sam povrede ramena, lakta, kao i hematom na oku - istakla je Popovićeva.

Na mjesto gdje je pala brzo je stigla i policija, koja je napravila uviđaj  i uzela izjave o svemu što se dogodilo Popovićevoj.

U Gradskoj upravi juče su istakli da je ova nezgoda razlog više da se psi pod hitno prebace u azil.

- Čoporu pasa nije mjesto kod  mosta "Venecija", kao što tvrde pojedina udruženja za zaštitu životinja, nego u azilu. Higijeničarska služba je nekoliko pasa iz čopora već prebacila u azil. Međutim, ostatak još uvijek nije zbog udruženja koja su se žalila - objasnili su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Kerber" Goran Milojević ističe da je od 30 pasa u čoporu ostalo svega šest, koji su sterilisani i o kojima se građani brinu.

- Oni nisu agresivni i udruženje nije imalo ranije pritužbi na njih. Možda su to veče kada je djevojka napadnuta bili drugi psi lutalice - rekao je Milojević.

Građani

Stanovnici Obilićeva, Starčevice i dijela Borika već neko vrijeme od grada traže da se riješi ovaj problem.

- Prije manje od mjesec sam bio svjedok napada nekoliko pasa na ženu sa malim djetetom kod mosta "Venecija". Kad god prolazim ovim dijelom grada, ne osjećam se prijatno, a posebno sam zabrinut kada su u pitanju moja supruga i dijete - rekao je zabrinuti mještanin Obilićeva Radojko Čičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana