Banjaluka: Putari krpe rupe na putevima u gradu

Sanja Amidžić
Banjaluka: Putari krpe rupe na putevima u gradu

Banjaluka - Sanacija oštećenja asfaltnih i makadamskih saobraćajnica na području grada uveliko traje, a trenutno se obnavljaju putevi u nekoliko mjesnih zajednica.

Rekao je ovo načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković i dodao da je ove godine za obnovu saobraćajnica na području grada iz budžeta predviđeno 1,3 miliona maraka.

- Za sanaciju udarnih rupa na gradskim saobraćajnicama već je izdvojeno 100.000 maraka, a radovi se trenutno izvode u naseljima Starčevica, Centar i Banj brdo - rekao je Novaković.

On je dodao da su od februara ove godine udarne rupe na putevima sanirane u ulicama Kralja Aleksandra Karađorđevića, Pilanskoj, Frana Supila, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Tešana Podrugovića te na drugim saobraćajnicama gdje je za to bilo potrebe. Sanacija udarnih rupa biće završena do 31. maja - rekao je Novaković.

Prema njegovim riječima, u toku je i obnova makadamskih puteva u gradu, za šta je iz budžeta grada predviđeno 240.000 maraka.

- Sanacija makadamskih puteva počela je u posljednjoj sedmici marta, a radovi se trenutno izvode na Starčevici. Nakon završetka radova na toj lokaciji mašine će biti prevezene na područje mjesne zajednice Srpske toplice - rekao je Novaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići Zlatko Sladojević rekao je da 600 kubika šljunka, koji je odobren lani za nasipanje puteva u ovom naselju, još nisu dobili.

- Očekujemo da uskoro počne sanacija makadamskih puteva, jer materijal koji nam je odobren za 2014. godinu još nije stigao. Što se tiče ove godine, očekujemo takođe 600 kubika materijala kako bismo obnovili uništene puteve - rekao je Sladojević.

On je dodao da na području ove mjesne zajednice ima 50 kilometara makadamskih puteva koji su oštećeni tokom zime.

Trotoari

Sanacija trotoara kod Narodne skupštine Republike Srpske počela je u petak.

- Oštećeni trotoar biće saniran i kod Narodnog pozorišta Republike Srpske - kazao je Novaković.

On je dodao da se obnova trotoara radi u sklopu krpljenja udarnih rupa na području grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana