Pobjedom Lune Ivković završeno drugo izdanje “Eskape” vokalnog kampa

B.P.
Pobjedom Lune Ivković završeno drugo izdanje “Eskape” vokalnog kampa

BANjALUKA - Drugi “Eskape” vokalni kamp, održan od 18. do 22. septembra u prirodnom okruženju kod Banjaluke, okupio je deset mladih talenata iz regije, pruživši im jedinstvenu priliku da usavrše svoje vokalne sposobnosti.

Pod vođstvom Maje Manojlović, vokalnog pedagoga i organizatora kampa, učesnici su kroz niz radionica radili na tehnici disanja, scenskom pokretu, vokalnoj interpretaciji i mnogim drugim aspektima muzičkog izražavanja.

Finale kampa obilježio je svečani koncert, na kojem su svi učesnici pokazali svoja nova znanja i vještine, a posebna priznanja bila su dodijeljena onima koji su se posebno istakli tokom trajanja kampa. Najveće priznanje – nagrada za audio i video snimanje kover pjesme po izboru, pripalo je Luni Ivković iz Beograda, koja je osvojila najviše glasova upravo njenih kolega, učesnika kampa.

-Presrećna sam što sam imala priliku da učestvujem u ovom kampu, koji je za mene bio predivno i nezaboravno iskustvo. Časovi sa Majom Manojlović zaista menjaju život i pristup pevanju, jer ona unosi ogromnu ljubav, znanje i snagu u svaki trenutak rada. Rad sa mentorkama poput Hristine, Ane i Aleksandre bio je zaista inspirativan i neprocenjiv – pomogle su mi da otkrijem novi nivo samopouzdanja i veštine koje nisam ni znala da imam, rekla je Luna.

Iako je pobjeda bila njen trenutak za pamćenje, Luna je istakla da je još važnije bilo prijateljstvo koje je razvila sa ostalim učesnicima.

-Zbližila sam se s predivnim ljudima koji su mi već jako nedostajali čim smo se rastali. Iako sam presrećna zbog nagrade, najvažnije mi je iskustvo koje sam stekla i divna energija koju sam delila s ostalim učesnicima. Podrška i saveti mentora su bili neprocenjivi tokom ovih pet dana, kao i podržavajuća atmosfera koja je vladala među nama učesnicima - to ću nositi sa sobom kroz celi život, rekla je Ibanović

S druge strane, organizatorka kampa, Maja Manojlović, istakla je koliko je ponosna na sve učesnike ovogodišnjeg izdanja Escape kampa.

-Ovaj projekat mi je izuzetno važan, jer kroz njega imamo priliku da vidimo koliko mladi talenti mogu da napreduju za samo nekoliko dana intenzivnog rada. Svaki od učesnika je donio nešto posebno, a Luna je svojim predanim radom i harizmom zasluženo osvojila nagradu, rekla je Maja. Ona je posebno naglasila koliko je važno pružiti mladima priliku da rade s mentorima koji su spremni da im nesebično prenesu svoje znanje i iskustvo.

-Ovaj kamp nije samo prilika da se usavrše tehničke vještine pjevanja, već i da se izgradi samopouzdanje, razumijevanje vlastitih mogućnosti i ljubav prema umjetnosti. Naša misija je da osnažimo mlade umjetnike i damo im alate da vjeruju u sebe i svoj talent. Kroz ovih pet dana, zajedno smo učili, rasli i dijelili ljubav prema muzici”, zaključila je Manojlović.

“Eskape” vokalni kamp nastavlja svoju misiju pružanja platforme za muzičko usavršavanje, a organizatori već najavljuju sljedeće izdanje za narednu godinu. Mladim talentima će biti ponuđeno još više sadržaja, prilika za rad s iskusnim mentorima i, naravno, nezaboravno iskustvo zajedničkog stvaranja muzike u drugačijem okruženju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana