“Eho radar” objavio debi album “Bez granica”

Branislav Predojević
“Eho radar” objavio debi album “Bez granica”

BANjALUKA - Prijedorsko-banjalučki sastav “Eho radar” izdao je singl “Noć bez sna”, pjesmu koja zatvara njihov debitantski album “Bez granica”.

Pomenuti prvenac sastava izašao je pod etiketom muzičke produkcije RTRS-a, a većina pjesma, tačnije sedam njih je snimano u studiju “Kirit Ungol” u Aleksandrovcu sa Draženom Kecmanom, dok su dvije numere rađene u studiju “Pavaroti” u Mostaru sa Sašom Karabatakom.

Pjesme na albumu su nastajale tokom proteklih nekoliko godina, dok je bend prolazio kroz značajne promjene u sastavu. Upravo je “Noć bez sna” prva pjesma koju su snimili u svojoj trenutnoj postavi, što joj daje poseban značaj u njihovom daljem muzičkom putovanju.

- Od samog osnivanja bend je prolazio kroz mnoge promjene, mijenjali su se članovi, studiji, grad u kojem se rade probe. Sve te promjene oblikovale su ovaj album i učinile ga jedinstvenim. Na njemu svaka pjesma nosi svoj prepoznatljiv zvuk, priču i emociju. U svijetu brzog konzumiranja muzike donijeli smo devet pjesama koje zahtijevaju pažnju, koje odišu sirovošću i iskrenošću - ističu ponosno članovi benda.

Album čine pjesme: “Prah”, “Tvoj”, “Oprosti za bol”, “Bez granica”, “Tražim te”, “Sve je spremno za kraj”, “Još jedan dan”, “Svetlost”, te do sada neobjavljena pjesma “Noć bez sna”, koja je rezultat rada trenutne postave.

- Ovom prilikom želimo da zahvalimo svima koji su radili na albumu, naročito bivšim članovima Nenadu Popoviću i Denisu Sikiriću, kao i svim ostalim saradnicima i prijateljima koji su nas na razne načine godinama podržavali i omogućili da danas s vama podijelimo naš prvi album - poručuju iz “Eho radara”.

Iako su trenutno fokusirani na promociju albuma, “Eho Radar” ne miruje - bend već aktivno radi na novim pjesmama, koje će se naći na njihovom narednom albumu. Publika može očekivati još nove muzike u skorijoj budućnosti od benda koji trenutno čine Marko Divjak (vokal i gitara), Nikola Grab (gitara), Igor Stakić (bas), Denis Selimović (bubnjevi) i Maja Rujević (vokal). Bend već radi na materijalima za novi album, a po riječima gitariste Nikole Graba, sastav će nastaviti sa starom taktikom pripreme za njegov izlazak.

- Album “Bez granica” je na neki način rekapitulacija prve faze benda i muzički dokument našeg odrastanja u studiju i pred publikom. Većina tog materijala davno je snimljena, ali zbog raznih problema, od pandemije preko personalnih promjena do pobjede na “Demofestu”, napokon je tek sada ugledao svjetlost dana. Radimo već na pjesmama za novi materijal, trenutno u Beogradu snimamo neke numere sa  producentom Urošem Milkićem i jako smo zadovoljni urađenim. Nastavićemo i dalje sa singl taktikom objavljivanja numere po numeru, dok ne sklopimo dovoljno materijala za drugi album kako bismo održali kontinuitet u kontaktu sa publikom - rekao je Grab. Upečatljiva naslovna strana albuma djelo je novosadske umjetnice Đerđi Ačaji.

KONCERT

Bend je tokom ljeta odsvirao nekoliko festivalskih nastupa, ali novi koncerti će tek uslijediti.

- Iako je trenutni fokus benda na pripremi pjesama za drugi album i radu u studiju, biće nekoliko svirki kako bi na pravi način promovisali izlazak albuma. Prije svega, baze benda Prijedor i Banjaluka, a potom još nekoliko svirki kako bismo promovisali album na način koji najviše volimo, a to je sviranje pred publikom - kaže Grab.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana