Svjetlana Andrić: Svaka uloga stepenica do najbolje

Aleksandra Madžar
Svjetlana Andrić: Svaka uloga stepenica do najbolje

Banjaluka - Značajna je svaka uloga u kojoj shvatim da moram uvijek da učim i stvaram da bih jednog dana odigrala svoju najbolju ulogu.

Ispričala je ovo za "Glas Srpske" banjalučka glumica Svjetlana Andrić koja ove godine obilježava deset godina umjetničkog rada.

Deceniju koju je provela na daskama Dječijeg pozorišta Republike Srpske ispunila je brojnim ulogama koje su kod najmlađe publike budile iskrenu radost i smijeh.

- Deset godina rada u Dječijem pozorištu RS donijelo mi je 23 premijere, više od 100 odigranih predstava godišnje i veliki rad - kazala je Andrićeva koja je stalni član ansambla ovog teatra.

Glumicu koju mališani rado gledaju u predstavama "Plemeniti Hahaj i strašni Hehej", "Život je opasna navika", "Alisa" pored svih lijepih događaja i iskustava koje je vežu za teatar smatra da su je godine iza nje naučile kako se radi u umjetničkom kolektivu.

-  U ovom pozorištu sam prošla svoju prvu školu. Naučila sam da budem disciplinovana, strpljiva i posvećena poslu. Zahvaljujući tome stvorila sam uslove u kojima mogu lako i bez stresa djelovati - istakla je glumica.

Svoje kolege iz pozorišta, poslije svih putovanja, gostovanja, radosti i tuge koju su dijelili na sceni doživljava kao porodicu.

Iako je u teatru oživjela mnogo likova, sjećanje na prvu ulogu, kako kaže, budi mnogo emocija i različitih boja.

- Igrala sam Luciju, ljepoticu iz Havane u predstavi "Kapetan Džon Piplfoks" u režiji Nenada Bojića. Bila je to mala uloga, zabavna i vrlo vesela. Voljela sam tu predstavu i uvijek se rado sjetim šta je sa sobom donijela. Između ostalog i angažman u Dječijem pozorištu RS u kojem danas radim - kazala je Andrićeva.

Vrijeme koje je provela na sceni igrajući za najmlađu publiku, probudilo je u njoj osjećaj da osluškuje kako djeca doživljavaju predstavu.

- Naučila sam kako privući pažnju, stišati i ubijediti dijete da bude pažljivo i mirno dok je predstava u toku. Prvih nekoliko godina je bilo vrlo teško igrati i nadglašavati ih, ali to iskustvo stiče svaki glumac koji igra za djecu - objasnila je Andrićeva.

Nova predstava

- Dolazi proljeće, a sa njim i nove premijere, gostovanja, festivali. Početkom aprila počinjemo sa radom na novoj predstavi u režiji Slavča Malenova, a o detaljima i podjeli uloga više ću znati kada počnu pripreme - kaže Svjetlana Andrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana