Slobodan Perišić: Komedija osvježava scenu

Snežana Tasić
Slobodan Perišić: Komedija osvježava scenu

Prijedor - Reditelj i glumac iz Banjaluke Slobodan Perišić, koji u Pozorištu Prijedor režira "Večeru budala", ne sumnja da će ova predstava naći put do ljubitelja komedije.

- Autor teksta Fransis Veber već kroz pisanje daje određene parametre za režiju, što je pomalo nezahvalno za reditelja - kaže Perišić uz napomenu da kroz glumačku igru i neke njihove kreacije uspijeva da iskoči iz tih okvira.

Perišić, koji je ostvario brojne uloge u Dječijem pozorištu RS, ali i drugim banjalučkim teatrima, nada se da će ova predstava žanrovski donijeti određeno osvježenje na prijedorsku scenu.

Ističe da dobro poznaje glumački ansambl Pozorišta Prijedor i da je imao priliku da gleda više njihovih predstava, što je mnogo olakšalo rad na "Večeri budala".

- Iskreno sam iznenađen brzim tempom rada. Već smo na pola puta, a generalnu probu imaćemo do 29. marta - kazao je Perišić.

Najavio je da će premijera predstave biti održana početkom aprila.

Perišić smatra da su saradnji sa prijedorskim teatrom mnogo doprinijele predstave koje je režirao u Banjaluci.

- Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš gledao je neke od mojih predstava i ponudio mi je da režiram komad "Večera budala". Glavnu ulogu povjerio sam Branku Jankoviću iz Narodnog pozorišta Republike Srpske - kaže reditelj.

U predstavi igraju i Siniša Vučićević, Dean Batoz, Radenko Bilbija, Mirela Predojević, Željko Kasap, Želimir Rivić i Jelena Seksan. "Večera budala" biće šesta premijera u 61. sezoni prijedorskog teatra.

"Alisa"

Slobodan Perišić je diplomirao glumu, a zatim i režiju na banjalučkoj Akademiji umjetnosti. Rediteljski diplomski rad bila mu je predstava "Alisa" koju je postavio na scenu Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana