Sjećanje na Branka Ćopića u Hašanima i Banjaluci

C. M.
Sjećanje na Branka Ćopića u Hašanima i Banjaluci

Banjaluka - Centralna svečanost obilježavanja stogodišnjice rođenja slavnog književnika Branka Ćopića biće održana od 16. do 19. oktobra u piščevom rodnom mjestu Hašanima, Banjaluci, ali i drugim mjestima.

Zaključeno je ovo na prvoj sjednici Odbora za obilježavanje jubileja koja je održana u Hašanima.

- U Banjaluci će biti književno veče u čast priznatog pisca, kao i akademija, a u Hašanima prigodna manifestacija - naveo je banjalučki književnik Ranko Pavlović.

Fondacija "Branko Ćopić" raspisaće i ove godine konkurs za literarne radove, a planiraju i novo izdanje kultne knjige "Bašta sljezove boje". Najavljen je i okrugli sto o djelu ovog velikana srpske književnosti.

- Razmatramo i mogućnost posjete učenika iz više škola iz RS Hašanima, kao o gostovanje dramskih predstava i reviju filmova inspirisanih Ćopićevim djelima - kazao je Pavlović.

Dodao je da će biti organizovana druženja pisaca za djecu sa osnovcima iz Podgrmeča, Potkozarja u drugih krajeva Srpske.

Načelnik opštine Krupa na Uni Gojko Kličković kazao je da će urbanistički planovi i projekti za izgradnju spomen-parka "Bašta sljezove boje" u Hašanima biti urađeni do oktobra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana