Siniša Vučićević: Uloga Ivana kruna karijere

Snežana Tasić
Siniša Vučićević: Uloga Ivana kruna karijere

Prijedor - Uloga Ivana u predstavi "Ničiji sin" je najzahtjevnija od svih koje sam do sada radio. Očekujem da će ovaj komad imati dug život, ali još ne razmišljam o nagradama.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" glumac Siniša Vučićević, koji na sceni Pozorišta Prijedor već nekoliko sezona uspješno tumači različite uloge.

Nova predstava ove pozorišne kuće "Ničiji sin" Mate Matišića, u režiji Filipa Grinvalda, bila je izazov za Vučićevića.

- Drago mi je što sam dobio glavnu ulogu u novoj predstavi, a timu Pozorišta Prijedor zahvalan sam za ukazano povjerenje. Imao sam veliku pomoć režisera Grinvalda, ali i glumaca partnera na sceni - kazao je Vučićević, koji je premijerno odigrao ulogu Ivana 30. septembra, kada je za svoju glumačku kreaciju nagrađen gromoglasnim aplauzom.

Priča da je pozorište zavolio još kao petogodišnji dječak, kada je u Pozorištu Prijedor odgledao predstavu "Bosanski lonac".

- U djetinjstvu sam stekao naviku odlaska u pozorište. Glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Goran Jokić odveo me 1997. godine kod Živka Desnice, koji je tada vodio dramski studio u Pozorištu Prijedor. Tada sam dobio prvu ulogu u predstavi "Hajduci" Branislava Nušića i "zarazio se" glumom - kazao je Vučićević.

Prisjetio se kako je igrao razne uloge uz koje je stasavao, ali i istakao da se glumački zanat peče cijelog života. Pozorište Prijedor navodi kao pozitivan primjer, koji cijeni i njeguje mladi glumački kadar.

- Imao sam sreću da radim sa odličnim rediteljima i smatram da sam zbog toga uspio da napravim veći korak u svom radu za kratko vrijeme - kazao je Vučićević.

Dio je glumačke ekipe u predstavama "Grobnica za Borisa Davidoviča", "Luminaciji", "Hot lajn" i "Djelidba".

- Predstava "Hot lajn", u režiji Željka Kasapa, donijela je Deanu Batozu i meni dvije nagrade na "Komedija festu" u Zvorniku. Proglašen sam za najboljeg mladog glumca na 32. pozorišnim igrama u Jajcu, zahvaljujući ulozi u predstavi "Djelidba" reditelja Marka Misirače - rekao je Vučićević.

Pozorišni san

Siniša Vučićević je rekao da ima svoj glumački san.

- Zakleo sam se da ću se potruditi da se obnovi "Srpska drama", jer je to najbolji dramski komad koji sam do sada gledao. Volio bih da u toj predstavi igram najmlađeg Srećkovića, a nadam se da će mi se ta želja ostvariti - istakao je glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana