Scena svadbe mamac za Trebinjce

Ratomir Mijanović
Scena svadbe mamac za Trebinjce

Trebinje - Snimanje svadbe, jedne od najzanimljivijih scena u filmu "Na mliječnom putu" reditelja Emira Kusturice, izazvalo je juče veliku pažnju brojnih Trebinjaca.

Filmska ekipa snimala je ispred Sabornog hrama predvođena Kusturicom, a veliki broj statista, mladenci, pjesma i smijeh bili su mamac za radoznale Hercegovce. Scena je ponavljana više puta, jer mladoženja nije mogao da stigne mladu, koja uplašena od zmije bježi kroz park, dok joj vjenčanica pada i otkriva golo tijelo.

Draginja Mileusnić, koja tumači lik mlade, je rekla da su prošlogodišnje scene bile veoma komične, ali da je trebalo mnogo glumačke kondicije.

- Uloga je zahtjevna i nije mi bilo lako, jer sam morala da pogazim neke lične principe, ali najvažnije je da smo poslije svega dobili pozitivne utiske i uspješno završili scenu - smatra Mileusnićeva.

Navela je da joj ovo nije prva saradnja sa Kusturicom, jer je učestvovala i u "Domu za vešanje", a istakla je da joj se ispunio jedan od najvećih profesionalnih snova.

- Kusturica zna da radi sa glumcima, ali i da napravi dobru atmosferu na setu. Daje nam savjete, sasluša nas i ne odbija dobre ideje - ispričala je glumica.

Za partnera, odnosno mladoženju, četrdesetrogodišnjeg Ranka Brajića Braju iz Trebinja rekla je da je izuzetan. Kusturica je Braju upoznao u trebinjskom hotelu "Platani", gdje radi kao konobar. Ulogu koju mu je ponudio Trebinjac je prihvatio bez razmišljanja i zaigrao u prvom planu kadra. Braja je naglasio da nikada nije ni sanjao da će biti dio glumačke ekipe, a posebno da će igrati "rame uz rame sa Kustom", te dodao da je jedva čekao nastavak snimanja.

Ekipa

- Sada sam mnogo opušteniji na snimanju i tome je mnogo doprinijela izvanredna glumačka ekipa, zajedno sa rediteljem, tako da nemam tremu i potpuno sam koncentrisan - kazao je Trebinjac Ranko Brajić Braja i dodao da je uloga u filmu Emira Kusturice nezaboravno iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana