Sandra Ljubojević: Prva filmska uloga ulaznica za Fest

Aleksandra Madžar
Sandra Ljubojević: Prva filmska uloga ulaznica za Fest

Banjaluka - "Top je bio vreo" je moje prvo iskustvo na filmu i potpuno sam bila fascinirana tom vrstom umjetnosti.

Ispričala je ovo za "Glas Srpske" glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Sandra Ljubojević o ulozi u filmu koji će večeras u 19 časova otvoriti 42. međunarodni filmski festival u Beogradu - Fest.

- Fest je veliki događaj u svijetu filma i ogromna je čast pojaviti se na ovom festivalu, pogotovo sa svojim prvim filmom, koji ga otvara. Ne mogu da sakrijem uzbuđenje i nadam se da će film opravdati očekivanja i da ćemo zaboraviti to što se toliko dugo čekala njegova premijera - naglasila je Ljubojevićeva.

Snimanje ovog filma, u režiji Slobodana Skerlića, završeno je prije tri godine, a Ljubojevićeva se prisjetila svih detalja sa snimanja. Kecmanović se u romanu bavio temom ratnog Sarajeva, a u centru priče je dječak koji je u ratu ostao bez roditelja.

- Sve je tako dobro funkcionisalo i bilo mi je jako zanimljivo. Otkrivajući magiju koja vlada u svijetu filma, osjećala sam se kao dijete koje je dobilo neku veliku igračku i otkriva jedan po jedan njen dio - prisjetila se glumica.

Suzana, čiji lik tumači Ljubojevićeva, je žena koja je u ratnim vremenima izabrala da na lakši način dolazi do svega što joj je bilo potrebno.

- Iskoristila je svoje sposobnosti i preko muškarca došla do cilja, određenog položaja, hrane, stana i svega ostalog što je u to vrijeme bilo nemoguće imati - kazala je glumica.

Radnu verziju filma, koji je Skerlić snimio po romanu Vladimira Kecmanovića, Ljubojevićeva nije vidjela, a kazala je da će joj biti veoma neobično film gledati pred publikom.

- Bilo je zadovoljstvo snimati scene sa velikim glumačkim imenima kao što su Anita Mančić, Ivica Vidović, Nikola Đuričko, kao i mojim kolegama iz pozorišta, koji su vrsni glumci, a sa kojima se saradnja jednostavno nastavila - dodala je Ljubojevićeva.

Producenti filma "Top je bio vreo" su "Drina film" i "Balkan film", a koproducenti predsjednik Republike Srpske, Radio-televizija Republike Srpske, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Filmski centar Srbije.

Povjerenje

- Od kastinga za film "Top je bio vreo", kao i na snimanju, imala sam potpunu podršku i povjerenje reditelja Bobana Skerlića, koji me je sve vrijeme vodio kroz ulogu. Pružao mi je maksimalnu pažnju i nadam se da sam opravdala to povjerenje - kazala je Sandra Ljubojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana