Promovisane knjige pisaca iz Srpske

Aleksandra Madžar
Promovisane knjige pisaca iz Srpske

Beograd - Na 58. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas je predstavljeno stvaralaštvo pisaca iz Republike Srpske, kao i nova izdanja Akademije i umjetnosti RS.

Na promociji "Sabranih djela Pera Slijepčevića", koja su objavili ANURS i beogradski "Svet knjige", govorili su akademici Radovan Vučković, Aleksa Buha i Slobodan Grubačić.

Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd promovisala je "Antologiju abhazijske poezije", čiji su priređivači Dmitri Gabelija i Nikola Vukolić.

- Reprezentativni izbor pjesnika Abhazije prvi put se pojavio pred očima naše čitalačke javnosti i ima višestruki značaj. Zadužbina "Petar Kočić" je mostovima prijateljstva i kulturne saradnje povezala dva udaljena naroda koja u svojoj istorijskoj prošlosti nisu imali međusobnih kontakata - rekao je direktor i glavni urednik Zadužbine Nikola Vukolić.

Udruženje književnika Srpske Podružnica Banjaluka obilježilo je danas na sajmu godišnjicu časopisa "Književnik" i promovisalo nova izdanja, među kojima je antologija "Atlas evropske lirike", kao i knjige "Nadrastanje" Aleksandre Čvorović i "Jutro na kamenu" Ružice Komar.

Takođe, Udruženje književnika Srpske predstavilo je nove knjige svojih članova: "Zlatnu ribicu" Slobodana Jankovića i "Prvak u hvatanju zjala" Jovana Čulića.

Svoje nove naslove na sajmu predstavljaju i 34 izdavača iz Republike Srpske. Posjetioci mogu da dođu do više od 600 naslova iz novije produkcije. Osim organizovanog nastupa na štandu Republike Srpske, pojedini izdavači svoju produkciju izlažu i na zasebnim štandovima.

"Zlatna Sova"

Zavod za udžbenike Istočno Sarajevo predstavio je na sajmu djelo "Obala", autora Živojina Ivkovića, koje je pobjednik na konkursu za najbolji neobjavljeni roman "Zlatna sova". Tu su i dva romana koji su dobitnici drugog i trećeg mjesta na ovom konkursu - "Crno pile koje bježi" Ivana Zlatkovića i "Povratak Ž-a - antiutopija" Petra Pješivca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana