Projekt Filming the other: Pet ideja u užem krugu

C. M.
Projekt Filming the other: Pet ideja u užem krugu

Banjaluka - Anja Kavić i Tanja Šljivar iz Banjaluke, Bojana Josić iz Brčkog, Mirza Skenderagić i Lamia Šabić iz Sarajeva ušli su u uži krug takmičenja u okviru filmske radionice održane u Banjaluci.

Riječ je o projektu " Filming the other " u organizaciji banjalučkog "Vizart filma", a ovih pet kandidata koje je odabrao žiri radiće na svojim pričama tokom ljeta. Do 18. jula biće odlučeno koji će od ovih mladih stvaralaca do kraja godine snimiti tri kratka dokumentarca.

- Najbolji su odabrani na osnovu kvaliteta ponuđenih ideja i njihovog pristupa temi kulturne različitosti, koja je i suština ovog projekta - naveo je direktor "Vizart filma" Zoran Galić.

Finalisti su u okviru radionice, održane prošle sedmice, imali priliku da slušaju predavanja reditelja Gorana Radovanovića iz Srbije, Zillah Bonjes iz Velike Britanije i Seada Kreševljakovića iz BiH.

- Predavači su sa mladim filmadžijama radili na razradi njihovih kreativnih ideja. Bilo je riječi o dramaturgiji dokumentarnog filma, mogućim stilovima i pristupu karakterima - kazao je Galić.

Na konkurs za ovaj projekat stigle su 34 prijave, a u prvom krugu žiri je odabrao 14 ideja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana