Pozorište Jazavac: Priča za sve generacije

Aleksandra Madžar
Pozorište Jazavac: Priča za sve generacije

Banjaluka - Gradsko pozorište "Jazavac" priprema predstavu radnog naslova "Seks za početnike" za koju režiju i adaptaciju potpisuje reditelj iz Beograda Miloš Paunović.

Potvrdila je ovo za "Glas Srpske" jedan od osnivača "Jazavca" glumica Dragana Marić i najavila premijeru ove predstave za kraj novembra.

- Novom komadu posvetićemo se odmah poslije Međunarodnog festivala mladog glumca "Zaplet 05", odnosno krajem ovog mjeseca - rekla je Marićeva.

Kaže da je riječ o predstavi edukativnog karaktera, koja će biti duhovita i intrigantna i zabavna.

- Cilj "Jazavca" je da ovom predstavom privuče mladu publiku. U komadu će se pojaviti nova lica, tačnije studenti banjalučke Akademije umjetnosti, koji su se svojim radom na studijama izdvojili kao nade u koje treba vjerovati i ulagati - kazala je Marićeva.

Nova sezona u "Jazavcu" počela je kreativno i radno, pa se, osim ove predstave, u pozorišnoj "kuhinji" gradskog teatra "kuva" i priča za djecu "Crvenkapa" u režiji Slobodana Perišića.

- Premijeru "Crvenkape" očekujemo početkom decembra. Ovim komadom biće otvorena "Juhu scena" za naše najmlađe, ali i njihove roditelje - najavila je Marićeva.

Nada se da će zbog kvalitetne produkcije i dobrog izbora predstava subota postati dan kada će se mališani okupljati u pozorišnoj sali "Jazavca".

- Reditelj Slobodan Perišić je svojim radom na predstavama "Svinja" i "Art" stekao naše povjerenje. U predstavi "Crvenkapa" igraju Nataša Perić, Bojan Kolopić, Rok Radiša i Mario Lukajić - kaže Marićeva.

"Zaplet 05"

- Pripreme za Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 05", koji ove godine nosi naziv "Svježa krv", privode se kraju. Publika će tokom šest festivalskih dana vidjeti odlične predstave i mlade umjetnike iz regiona, Beograda, Sarajeva, Prijedora, Gradiške i Zagreba - kaže Dragana Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana