Planule karte za Dajanu

Aleksandra Madžar
Planule karte za Dajanu

Banjaluka - Film "Dajana" o tragično nastradaloj britanskoj princezi, koji je izazvao pozitivne, ali i negativne kritike, sa radoznalošću je dočekan i u domaćim bioskopima.

Priča o princezi, koja privlači mnogo pažnje širom svijeta, od danas je na repertoaru banjalučkog multipleksa "Palas". Publika u Republici Srpskoj sa nestrpljenjem je očekivala dolazak ovog filma na velika platna, jer legenda o Dajani nikad nije ispričana do kraja.

- Da je popularnost britanske princeze zahvatila i naše prostore dokazuje i veliko interesovanje za ovaj film, koji će biti prikazan danas u 17.30 i 19.45 časova - kazala je portparol multipleksa "Palas" Marina Popović.

Podsjeća da film "Dajana" priča o najslavnijoj princezi u istoriji monarhije, ali i o intrigantnoj ljubavi koja se dešavala izvan okvira kraljevske porodice.

- Zbog stalne medijske prisutnosti ljudi su mislili da znaju sve o njoj. Princeza Dajana, zvana "narodna princeza", kontroverzna je ličnost koja se usprotivila kraljevskoj porodici i svoju sreću pronašla kao međunarodna humanitarna aktivistkinja. Zbog toga ovaj film plijeni pažnju javnosti - rekla je Popovićeva.

O tragičnoj smrti Dajane napisano je mnogo knjiga, snimljeno dosta filmova i dokumentarnih emisija. Iako je za života postala slavna, prerana smrt ju je učinila legendom.

Reditelj filma je Olivije Hiršbigel, koji je svjetsku slavu stekao nagrađivanim filmom "Hitler: Posljednji dani". Glavne uloge povjerene su Naomi Vots i Navin Endrjus.

Priča

U ovom filmu publika će prvi put vidjeti istinu o posljednje dvije godine veze Dajane i istinske ljubavi njenog života, doktora Haznata Kana. Film "Dajana" premijerno je prikazan 5. septembra u Velikoj Britaniji, ali nije uspio da osvoji kritičare sa ostrva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana