Otvorena izložba primijenjenog grafičkog dizajna

SRNA
Otvorena izložba primijenjenog grafičkog dizajna

Banjaluka - U Banjaluci je večeras otvorena izložba plakata "Akademska komunikaciona praksa", autora profesora Miroslava Mušića sa Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

Dekan Akademije umjetnosti u Banjaluci Luka Kecman rekao je Srni da je izložba rezultat saradnje Akademije umjetnosti iz Novog Sada sa Odsjekom za grafički dizajn Akademije umjetnosti u Banjaluci.

"Odsjek za grafički dizajn je za kratko vrijeme uspio da uspostavi komunikaciju sa svim fakultetima i akademijama koje imaju malo dužu praksu kada je riječ o prostoru grafičkog dizajna", rekao je Kecman.

On je dodao da izložba predstavlja dugogodišnji rad u sferi primijenjenog grafičkog dizajna u oblasti privrede, društva, umjetnosti, bez čega je danas nezamislivo potrošačko društvo.

"Predstavljanjem plakata na ovoj izložbi, ali i nekim drugim izložbama, koje planiramo, želimo da skrenemo pažnju mlađoj populaciji da postoji ovaj smjer, da vide kako to izgleda, kakvi su konkretni rezultati rada, jer je to najproduktivniji i najtačniji način da nekome predstavimo grafički dizajn", objasnio je Kecman.

Prema njegovim riječima, novosadski profesor grafičkog dizajna, održaće sutra i predavanja banjalučkim studentima, kako bi sagledali drugačiji pristup ovoj oblasti.

Izložba plakata "Akademska komunikaciona praksa" otvorena je u Kulturnom centru Banski dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana