Namćor gunđa iz pozornice

Snežana Tasić
Namćor gunđa iz pozornice

Prijedor - Predstava "Namćor" Miroljuba Nedovića Rikija, u režiji Željka Kasapa, biće premijerno izvedena u subotu u 20 časova na sceni Pozorišta Prijedor.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je originalan naslov teksta "Bluz osmeha", ali da je preimenovan u dogovoru sa autorom.

- Nadamo se da će ova predstava naići na dobar prijem kod publike i imati dug pozorišni život - kazao je Baroš, najavljujući drugu premijeru u 61. pozorišnoj sezoni.

Željko Kasap, koji pored režije tumači i glavni lik u predstavi, istakao je da je saradnja sa tekstopiscem i glumcem iz Niša Miroljubom Nedovićem počela ranije. U Prijedoru su već igrane njegove predstave "Dum dum tamni vilajet" i "Soko zove orla".

- Nedović je svjestan da je težak i trnovit put naših pozorišta, pa zato piše izuzetno dobre dramske tekstove koji mogu da se postave sa jeftinom scenografijom - kaže Kasap.

Dodaje da bi se predstava žanrovski mogla svrstati u melodramu, ali i u ljubavnu komediju.

- "Namćor" je priča u 14 slika i govori o muzičaru koji je žrtva tranzicije. Iako je junak naše predstave imao velike ambicije, prinuđen je da svira narodnu muziku po kafanama - kazao je Kasap.

U predstavi igraju i Mirela Predojević, Maja Radonjić i Dubravko Vukadinović.

- Siguran sam da ćemo naći pravi put do publike, koja uvijek želi da komunicira sa nama preko predstava o aktuelnim problemima, a ovo je upravo takav tekst - kaže Kasap.

Lik za sve

Glumica Mirela Predojević kaže da u predstavi "Namćor" tumači lik žene sa kojom će se mnogi poistovijetiti i dodaje da je priča univerzalna. Sudeći po najavama glumaca, prijedorsku publiku očekuje mnogo smijeha u pozorišnoj sali.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana