Ljuma Penov: Radujem se dolasku u Srpsku

G.S.
Ljuma Penov: Radujem se dolasku u Srpsku

Beograd - Jako se radujem dolasku u Banjaluku i Srpsku, a gledaoce filma "Država" očekuje avangardna priča i intimistički triler.

Ispričala je ovo za "Glas Srpske" mlada beogradska glumica Ljuma Penov, koju je publika širom svijeta upoznala preko naslovne uloge u filmu "Crna Zorica".

Poslije rada na ostvarenju koje je prikazano na brojnim međunarodnim festivalima, ona je zaigrala i u filmu "Država" rediteljke Jelene Marković, koji bi trebalo da dođe i u bioskope u Republici Srpskoj.

- U ovom filmu igram studentkinju filozofije, Nataliju, koja je samosvesna, nežna, razigrana, ali i lucidna devojka željna znanja. Ona živi za filozofiju i najveće mislioce sveta, što joj daje drugačiji i plemenitiji pogled na svet oko sebe - kaže Penov.

Prisjetila se da je na snimanju filma za koji je scenario zajedno sa Markovićevom pisao Saša Radojević vladala pozitivna i inspirativna atmosfera.

- Posebno mi je bilo interesantno što igram ulogu u ulozi, jer Natalija kroz sebe dočarava jednog od najvećih filozofa - kazala je glumica i dodala da u filmu igraju Ana Stefanović, Vlasta Velisavljević, Amra Latifić, Milutin Petrović i drugi.

Pozorišna publika ima priliku da je gleda u predstavi "Naši sinovi" u beogradskom Narodnom pozorištu koju je na scenu postavila rediteljka Tatjana Mandić-Rigonat.

- Drago mi je da mi je pripala uloga devojke Karavilke, da mogu kroz samu predstavu i svoju ulogu oživeti vreme i stope kojima smo gazili pre sto godina - otkrila je glumica o ulozi u predstavi koja je nastala po tekstu Vojislava Jovanovića Maramboa.

Festivali

- Drago mi je da film "Crna Zorica" i dalje ima svoj festivalski život i put. Bio je na dosta festivala u svetu i nastavlja dalje. Posle toga sam nastavila svoj put u drugim projektima, ali mi je svakako vrlo drago kada saznam za nove uspehe ovog filma - kazala je Ljuma Penov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana